Kontrolni video zid za kompaniju China Railway Signal & Communication (CRSC)

CRSC, najveći svetski provajder kontrolnih sistema za željeznički transport je odlučio da u Beogradu otvori svoje kancelarije i laboratoriju kako bi na najbolji način mogao da pruži uslugu svojim stranim klijentima.

  • Klijent: China Railway Signal & Communication (CRSC)
  • Datum projekta: 2019

Nova laboratorija je dizajnirana s ciljem da uspostavi kontrolne sisteme željezničkog saobraćaja između Mađarske i Srbije. U pitanju je prva laboratorija za kontrolu saobraćaja vozova velikih brzina koju je ova kineska kompanija izgradila u inostranstvu. 

 

Naša firma je angažovana od strane CRSC-a, na projektovanju i instalaciji video zida (video wall) u konfiguraciji 4x3. Video zid će služiti prikazivanju parametara željezničke infrastrukture.

 

Dimenzije video zida iznose 486cm x 206cm. Sačinjen je od profesionalnih monitora veličine 55’’ sa bezelom od 3,5mm. Monitori su namenjeni za rad 24/7 sa dovoljnim osvetljajem i kontrastom za besprekorno jasne slike. Isporučen je i komplet podnostojećih nosača i mehaničkog pribora sa mehanizmom za izvlačenje monitora radi servisa i održavanja koji omogućava i fino podešavanje bezela.

 

Za kontrolu sistema se koristi računar sa aplikativnim softverom sa odgovarajućim brojem izlaza 4K rezolucije. Za distribuciju 4K signala koriste se visoko kvalitetni ATEN HDMI kablovi sa Ethernetom, koji garantuju beskompromisan prenos signala.

Zajedno sa video zidom isporučen je i audio sistem koji čine trosistemske kolumn zvučničke kutije RCF MQ 100L-W sa širokim horizontalnim uglom pokrivenosti od 180° koje omogućavaju preciznu zvučnu reprodukciju u velikom prostoru, a kako bi se limitirao feedback i unapredila zvučna usmerenost.

 

Nakon izvršene montaže, podešavanja sistema i njegovog puštanja u rad, naš tim je izvršio i obuku tehničkih lica klijenta.