Ozvučenje i rasveta za scenu Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu je akreditovana privatna visokoškolska ustanova koja je do danas formirala veliki broj uspešnih i priznatih umetnika koji su poznati ne samo na ovim prostorima, već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

  • Klijent: Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu
  • Datum projekta: 2019

Ovog leta su nam se obratili sa željom da nabave ozvučenje i rasvetu potrebne za opremanje scene, a kako bi studentima na vežbama omogućili prikaz i rad na novim audiovizuelnim tehnologijama.

 

Isporučena je Chauvet LED rasveta i to sledeći modeli:

  • EVE E-100Z – profilni zoom reflektor uglovanosti od 14 do 30 stepeni koji emituje toplo belo svetlo i poseduje 4 kvalitetna noža sa kojima je moguće iseći svetlosni snop prema želji dizajnera svetla.
  • EVE F-50Z – fresnel reflektor promenljive uglovanosti od 17 do 50 stepeni sa dodatnim klapnama za usmeravanje svetlosnog snopa.
  • EVE P-130RGB – wash reflektori za farbanje scene sa ukupno 40 dioda, ukupne snage 130W i sa jednostavnom izmenom stepena uglovanosti korišćenjem magnetnih izmenjivih ramova sa sočivima od 25 i 45 stepeni.

 

Isporučena rasvetna tela mogu da se postave na pod, da se postave na podnostojeće stalke sa poprečnom šipkom CH-06 ili da se okače na konstrukciju putem odgovarajućih kuka i sajli koje smo takođe isporučili.

Za kontrolu rasvete isporučen je manji rasvetni pult koji zadovoljava potrebe scene.

 

U sklopu ozvučenja, isporučen je mobilni audio sistem RCF J8MIX sastavljen od satelita koji poseduje 8x2" drajvera i 1x12" sabvufera. Odlikuje ga snaga od 1400W/peak sa integrisanim 8-kanalnim mikserom. Zvučnici su napravljeni uz korišćenje RCF-ove napredne FiR filtering tehnologije, razvijene da pruži transparentni zvuk, apsolutnu preciznost i perfektnu stereo sliku svakom slušaocu. Preko besplatne RCF EVOX J aplikacije omogućena je potpuna kontrola ugrađenog 8-kanalnog miksera. Aplikacija omogućava da se krećete kroz meni i potpuno kontrolišete parametre miksete.

 

Isporučeni su i Audix OM2 dinamički mikrofoni hiperkariodne usmerenosti koje odlikuje čista i precizna reprodukcija vokala sa otpornošću na distorziju.

 

Kompletan audio i rasvetni sistem je uvezan kvalitetnim AES/EBU DMX kablovima i mikrofonskim kablovima nemačkog proizvođača Sommer Cable i Hicon konektorima.

 

Nakon montaže opreme, izvršena je obuka tehničkih lica za rad sa isporučenim ozvučenjem i rasvetom.

 

Slični projekti