Isporuka i montaža aluminijumske rešetkaste konstrukcije i šinskog sistema za FSU

Fakultet savremenih umetnosti – FSU prvi je privatni fakultet umetnosti u regionu čija tradicija traje više od 20 godina. Kao deo velike LINKgroup obrazovne alijanse, studentima pruža jedinstveno umetničko obrazovanje kroz spoj umetnosti i novih tehnologija.

  • Klijent: FSU
  • Datum projekta: 2022

Kako bi se izvođenje predstava i drugih programskih aktivnosti uspešno organizovalo i tokom letnjeg perioda, menadžment fakulteta FSU odlučio je da otvori i letnju pozornicu. Zamisao se sastojala u tome da se posebna prostorija sa rolo vratima okrenuta ka dvorištu pretvori u scenu, dok bi samo dvorište predstavljalo prostor namenjen auditorijumu.

Budući da je za sprovođenje ovog zanimljivog projekta u delo bila potrebna i oprema iz našeg prodajnog asortimana, nadležna lica sa fakulteta kontaktirala su našu kompaniju.

Obezbeđena je LITEC aluminijumska konstrukcija dimenzija 10 x 5m predviđena za  kačenje scenske opreme na bezbedan način i bez bojazni da će doći do njenog savijanja usled tereta zakačene opreme. Izrađena je od rešetkastih segmenata kvadratnog oblika dimenzija 290mm i zakačena na metalnu krovnu konstrukciju. Odgovarajući prečnik i debljina zida cevi, te legura materijala od kojih su one napravljene svedoče o ispunjenosti svih bezbednosnih standarda. Za spajanje konstrukcije isporučen je i odgovarajući pribor.

Svi elementi konstrukcije poseduju relevantne sertifikate usklađene sa standardima za ovu vrstu opreme, što je od krucijalnog značaja za bezbedno održavanje događaja na fakultetu.

Na rešetkastu aluminijumsku konstrukciju montiran je i ručni šinski sistem za pomeranje prednje i zadnje zavese. Ovaj sistem se jednostavno montira i zato ga je lako postaviti na već postojeće cevi ili montirati na plafon. Profil je izrađen od aluminijumske cevi prečnika 30mm sa jednostavnom montažom kolica predviđenih za nošenje zavesa.

Osim šinskog sistema, aluminijumska konstrukcija namenjena je i za kačenje Chauvet LED rasvete koju smo isporučili fakultetu, a o čemu smo ranije pisali.

 

Isporučena oprema olakšaće zaposlenima i studentima FSU izvođenje predstava i organizaciju raznih doživljaja, ali i sa sigurnošću upotpuniti doživljaj publike koja će u prigodnom ambijentu tokom leta moći da uživa u kulturnim događajima na otvorenom.

 

Foto: FSU/Facebook