Video prezentaciona oprema za kompaniju Lafarge BFC

Lafarge Srbija je deo LafargeHolcim grupe, koja je nastala u julu 2015. godine spajanjem dve vodeće kompanije u oblasti građevinskih materijala: Lafarge i Holcim. Zapošljavaju 90.000 radnika u više od 80 zemalja širom sveta u preko 2300 pogona. Lafarge u Srbiji ima jednu fabriku cementa i više fabrika betona.

  • Klijent: Lafarge BFC
  • Datum projekta: 2019

Kao tržišnom lideru i pouzdanom partneru sa višegodišnjim iskustvom u opremanju korporativnih konferencijskih i prezentacionih sala, Lafarge BFC nam se obratio sa zahtevom za opremanjem njihovog poslovnog prostora u Beočinu. Nakon uspešne prezentacije video opreme u našem show room-u, kompanija Lafarge je odlučila da nas angažuje.

 

Potrebe klijenta

 

Zahtev se sastojao u želji nadležnih iz kompanije da 2 konferencijske i jednu VIP salu u poslovnoj zgradi u Beočinu opremimo pouzdanom opremom koja će zadovoljiti najviše standarde po pitanju kvaliteta slike i zvuka.

 

Tako je velika sala za prezentacije dobila Sony laserski projektor VPL-FHZ66 koji projektuje sliku na postojeće motorizovano platno za projekcije dimenzija 400x250cm. Rezolucija projektora je WUXGA. Projektor ima konstantni osvetljaj od 6100 lumena zahvaljujući laserskom izvoru svetla čiji je vek trajanja 20.000 sati. Sony patentirana tehnologija BrightEra 3LCD daje ekstremno jasne slike velikog kontrasta i zasićenih boja sa mnoštvom detalja. Projektor poseduje i automatski sistem čišćenja filtera. Tu je i funkcija brzog uključivanja/isključivanja, za svega par sekundi, pa prezentacija može da počne gotovo trenutno.

 

Distribucija audio i video signala se vrši preko automatskog svičera Aten VS482 i HDBaseT ekstendera VE801, a za pun audio ugođaj su zaslužni oklopljeni ugradni dvosistemski plafonski zvučnici visokih performansi RCF MQ 50C-W. Centralni deo sistema ozvučenja čini RCF ES 3160-MKII. U pitanju je ''all-in-one'' uređaj koji je istovremeno USB/MP3 Player/FM tuner/Bluetooth pojačavač i 4-kanalni mikser. Sastavni deo ozvučenja čine i bežični mikrofonski sistemi Audix AP41 OM5 sa ručnim predajnicima koji poseduju dinamičke glave hiperkardioidne usmerenosti, te nude korisnicima pouzdanost, otpornost prema mikrofoniji i veliki izbor frekvencija što garantuje beskompromisan kvalitet prijema audio signala.

 

Za dodatnu bežičnu distribuciju audio i video signala instaliran je Aten VE819, HDMI dongla i bežični ekstender koji omogućava prenos signala HD rezolucije na rastojanje od 10m bez bilo kakvih smetnji nastalih usled spoljnjeg zračenja. Na jedan bežični HDMI prijemnik istovremeno se može priključiti do 4 HDMI dongle predajnika, a izbor prezentera se lako vrši preko daljinske komande.

 

Mala sala za prezentacije dobila je laserski projektor SONY VPL-PHZ10 koji obezbeđuje kvalitetan prikaz projektovane slike dimenzija 240x150cm i to na isporučeno rolo platno. Pored već navedenih prednosti laserskog projektora, važno je pomenuti i tih rad zahvaljujući čemu prezentacije i sastanci teku neometano od spoljašnjih zvukova.

 

Distribucija audio i video signala između prezentacionog računara i projektora se vrši sa konferencijskog stola putem HDMI žičnog automatskog svičera zasnovanog na HDBaseT tehnologiji Aten VE2812T koji se sa projektorom povezuje preko jednog mrežnog kabla. I za potrebe manje sale isporučena je HDMI dongla i bežični ekstender VE819.

 

Za VIP sobu isporučen je profesionalni monitor SONY BRAVIA FW-65BZ35F od 65" sa 4K rezolucijom koji je predviđen da radi u režimu 24/7. Poseduje osvetljaj od 620cd/m2 i HDR tehnologiju. Gostima kompanije moguće je puštati korporativne poruke preko USB stick-a u visokoj rezoluciji, dok je za vrhunski audio doživljaj 8-kanalni soundbar sa MultiBeam surround sistemom Harman Kardon ENCHANT 800.