Video prezentaciona oprema za Nova Iskra Workspace

Nova Iskra Workspace je osnovana 2012. godine i bavi se rentiranjem poslovnog prostora na kraći i duži vremenski period dizajnerima iz različitih kreativnih industrija. Sedište firme nalazi se u Beogradu, na periferiji kreativnog distrikta Savamala, koji predstavlja važan deo kulturnog života srpske prestonice poslednjih nekoliko godina.

  • Klijent: Nova Iskra Workspace
  • Datum projekta: 2019

Diskretno smeštena u stambenoj zgradi, Nova Iskra je prvi prostor ove vrste namenjen polju dizajna i kreativnih industrija i posvećena je uspostavljanju veza između mladih kreativaca i malih i srednjih preduzeća u potrazi za novim stvaralačkim rešenjima koja mogu da unaprede njihovo postojanje na tržištu.

 

Nakon izuzetno uspešne video prezentacije u svom poslovnom prostoru, kompanija Nova Iskra Workspace angažovala nas je na opremanju svoje nove konferencijske sale.

 

Glavni zadatak poveren našem profesionalnom timu bio je odabir i isporuka pouzdane opreme koja će zadovoljiti najviše standarde po pitanju kvaliteta slike tokom celodnevnog korišćenja prostora. Izbor je pao na laserski projektor koji omogućava dugotrajan rad sa konstantnim i nepromenjenim osvetljajem i nakon više sati neprekidnog rada.

 

U tu svrhu isporučen je model SONY VPL-PHZ10 koji projektuje sliku dimenzije 350x219cm na postojeće platno. Rezolucija projektora je WUXGA sa konstantnim osvetljajem od 5000 lumena zahvaljujući laserskom izvoru svetla čiji je vek trajanja čak 20.000 sati.

 

Sony patentirana tehnologija BrightEra 3LCD pruža ekstremno jasne slike velikog kontrasta i zasićenih boja sa mnoštvom detalja. Projektor poseduje automatski sistem čišćenja filtera, a ima i funkciju brzog uključivanja/isključivanja, za svega par sekundi, tako da sa radom može da počne gotovo trenutno.

 

Pored navedenih prednosti ovog modela, važno je napomenuti i da se odlikuje i veoma tihim radom koji ne narušava tok prezentacije i sastanka.

 

Distribucija audio i video signala između prezentacionog računara i projektora vrši se preko mrežnog kabla putem HDMI&VGA automatskog switcher-a zasnovanog na HDBaseT tehnologiji model Aten VE2812T.