Sony profesionalni monitori za Galeriju Matice srpske

Jedna od naših najznačajnijih kulturnih institucija, Galerija Matice srpske krajem prošle sedmice proslavila je 172 godine od svog osnivanja. Tim povodom upriličena je svečana sednica, kao i otvaranje izložbe “Kračun” gde se publika na jedinstven interaktivni način putem savremene tehnologije može upoznati sa stvaralačkim opusom ovog velikog baroknog umetnika.

  • Klijent: Galerija Matice srpske
  • Datum projekta: 2019

Za ovu priliku naša firma je galeriji isporučila dva profesionalna SONY monitora veličine dijagonale od 75“, model FW-75BZ35F.

 

Profesionalni Sony monitor - prednosti na tržištu

 

Monitori imaju režim rada 24/7 bez degradacije u kvalitetu slike čak i posle nekoliko godina korišćenja, dok je jačina osvetljaja od 620cd/m² dovoljna kako bi se pobedilo ambijentalno svetlo u galeriji. Uz Sony HDR (High Dynamic Range) tehnologiju ovo obezbeđuje kristalno jasnu sliku sa izvanrednom reprodukcijom boje i velikim kontrastom. Osim toga, na njima je aktivirana funkcija automatske kalibracije osvetljaja u zavisnosti od jačine ambijentalnog svetla.

 

Isporučeni Sony monitori omogućuju rad u portrait (vertikalnom) modu, a takođe postoji i opcija jednostavnog puštanja izložbenog sadržaja preko ugrađenog USB medija plajera krajnjem korisniku, bez potrebe za korišćenjem dodatnog hardvera i softvera.

 

Zanimljivo je i to da je sa USB medija plejerom moguće napraviti odgovarajuće playlist-e, kao i vremenski raspored puštanja određenog sadržaja.