DiGiCo audio sistem za Sašu Kovačevića

Mnogi su muzičari popularni, ali se ipak mali broj njih može pohvaliti sa preko 700.000 pratilaca na jednoj društvenoj mreži i još 400.000 na drugoj kao što to može Saša Kovačević. Ovaj broj pratilaca logična je posledica petnaestogodišnje karijere zasnovane na sjajnom pevačevom vokalu i lepim pesmama, ali i na profesionalnom pristupu svim segmentima posla, pa tako i audio opremi.

  • Klijent: Saša Kovačević
  • Datum projekta: 2019

Stoga nas nije iznenadio zahtev Saše Kovačevića i njegovog inženjera zvuka Aleksandra Buzadžića da za potrebe Sašinih live nastupa osmislimo i napravimo profesionalni audio sistem baziran na DiGiCo S21 mikseti. Sistem je  morao biti napravljen tako da bude primenjiv kako na Sašinim svirkama po klubovima, tako i na velikim koncertima uz jednu konstantu – brzo i lako podešavanje, puštanje u rad i korišćenje tokom nastupa.

 

Svi uređaji koji čine sistem smešteni su i povezani u rack-u, a naknadno je potrebno priključiti još samo digitalnu miksetu DiGiCo S21 i DiGiCo D2 rack sa dva BNC kabela. Za ovu svrhu napravljeni su i stage box-ovi za povezivanje svih instrumenata na bini što je skratilo vreme montaže na minimum, te omogućilo brzu pripremu za tonsku probu i nastup. Omogućena je i opcija za povezivanje dva DiGiCo miksera na D2 rack kako bi se koristili odvojeno za FOH i monitoring kontrolu.

 

Digitalna mikseta DiGiCo S21 je isporučena u svom standardnom flight case-u, a namenski sklopljeni rack od komponenti sadrži: D2 rack BNC, UPS napajanje, Steinberg muzičku karticu, Radial ProD8 box, Lexicon PCM 96 processor, Shure wireless receiver, Sennheiser in ear monitoring i dve rack fioke.

 

Pored custom-made karakteristike isporučenog audio sistema, ono što ga dodatno izdvaja jeste sam izbor S21 miksete koja se među svojom konkurencijom izdvaja vrhunskim kvalitetom zvuka.  Ovo ne čudi, jer je kompanija DiGiCo standard u svetu digitalnih audio mikseta praćen brojnim pozitivnim reakcijama i pohvalama korisnika širom sveta.