Litec EXE motori za DK Light

Rental kompanija DK Light iz Temerina već dugi niz godina uspešno se bavi iznajmljivanjem opreme iz domena rasvete, ozvučenja, videa i trussing-a. Kako bi dodatno unapredila nivoe sigurnosti instalirane opreme tokom nekog događaja, firma je rešila da investira u nabavku LITEC EXE motora i angažovala nas na tom poslu.

  • Klijent: DK Light
  • Datum projekta: 2019

Naša kompanija je DK Light-u isporučila Litec EXE motore nosivosti od 1000 kg (šest komada) i od 500 kg (dva komada) sa safety factor-om 8:1 FEM class 2 m, duplom kočnicom i direktnim upravljanjem preko kontrolera. Nabavka EXE motora u standardu D8+ sa sigurnošću će doprineti većoj sigurnosti prilikom rada na live događajima.

 

Oznaka standard FEM class 2m ukazuje na to da motor može da obavlja funkcije pri konstantnom opterećenju 24 minuta u jednom satu, kao i da ima mogućnost da se u istom vremenskom okviru startuje čak 240 puta, što će zadovoljiti sve potrebe ove rental kompanije za dizanjem tereta.

 

Telo uređaja izrađeno je od livenog aluminijuma, a brzina dizanja iznosi 4 m/min. Težina samog motora za model nosivosti od 500 kg je 24 kg, dok za model od 1000 kg ona iznosi 43 kg, što ih čini lakšima u klasi.

 

Motori su isporučeni sa lancem dužine 20 m, adekvatnom torbom za njegovo skladištenje i prenos, kao i utičnicom na kabelu tipa CEE4h16A. Spona torbe za lanac omogućava postavljanje uređaja sa glavom motora u gornjoj ili donjoj horizontali (uspravno i naopako), čime se obezbeđuje da ona uvek bude u položaju adekvatnom za njegov prihvat bez potrebe za ikakvim dodatnim podešavanjima, istovremeno smanjujući rizik od prosipanja lanca. Spoljašnja uvodnica lanca napravljena je od specijalnog PVC-a da bi se minimalizovala mogućnost za nagomilavanjem u slučaju da dođe do njegovog upetljavanja. Uvodnica pomaže u zaštiti lanca, kao i njegovih unutrašnjih vodilica.

 

Rad motora karakteriše nizak nivo buke - do 67.5 dB, čineći ih na taj način vodećim u klasi, što je jako bitno za izvođenja pozorišnih predstava, kao i u TV studijima.

 

Za svaki motor isporučena je servisna knjižica i potvrda o usaglašenosti sa važećim EU i srpskim standardima za ovaj tip opreme.