Mobilna binska konstrukcija sa opremom za Opštinu Kladovo

Na platou ispred Doma omladine u Kladovu često se održavaju razne manifestacije, koncerti i priredbe. Stoga je Opštinska uprava grada donela odluku da investira u nabavku mobilne binske konstrukcije sa pratećom opremom, što će doprineti boljoj organizaciji ovih događaja i potpunom ugođaju posetilaca.

  • Klijent: Opštinska uprava Kladovo
  • Datum projekta: 2019

Pobedom na tenderu raspisanom od strane Opštinske uprave Kladovo, naša kompanija dopremila je i montirala aluminijumsku konstrukciju, kao i audio i rasvetnu opremu.

 

Isporučena je aluminijumska konstrukcija italijanskog proizvođača LITEC. Dvostruki krovni sistem konstrukcije ima dimenzije 8mx6m i oslonjen je na 4 tornja od kojih je svaki predviđen za nošenje tereta od 500 kg. Tu su i ručne dizalice, čekrci, koje omogućavaju brz i bezbedan način spuštanja i podizanja krova i zakačene opreme i to  na visinu od 6m. Tornjevi su izrađeni od aluminijumskih rešetkastih segmenata kvadratnog oblika i odgovarajućih dimenzija, prečnika cevi i debljine zida cevi, što uz leguru EN-AV 6082 T6 obezbeđuje stabilnost i bezbednost konstrukcije. Krovna konstrukcija je izrađena od kvadratnih aluminijumskih segmenata čije su dimenzije 400x400mm. Kompletna konstrukcija isporučena je sa PVC ciradom za pokrivanje sa gornje strane. Za spajanje konstrukcije dopremljen je i odgovarajući pribor.

 

Svi isporučeni elementi poseduju sertifikate o usklađenosti konstrukcije sa standardima za ovu vrstu opreme, što je od izuzetnog značaja za bezbedno održavanje opštinskih događaja.

 

Za kontrolu rasvetnog sistema zadužen je digitalni pult Chamsys QUICKQ 20 sa ekranom osetljivim na dodir veličine 9.7" i intuitivnim grafičkim interfejsom za praćenje i menjanje parametara rasvetnog sistema. Rasvetni pult poseduje 2 DMX izlaza, 20 fadera, 4 enkodera i ugrađeni bežični pristup preko aplikacije. Uz njega  je isporučen i software za kontrolu rasvete i MagicVis software za vizuelizaciju rasvetnog sistema.

 

Isporučen je i pokretni spot reflektor Chauvet Intimidator Spot 260, izveden u LED tehnologiji snage izvora od 75 W, promenljive uglovanosti od 12 do 17 stepeni i težine od samo 5.6 kg. Ovaj reflektor zbog veoma male potrošnje pruža mogućnost jednostavnog linkovanja do 10 uređaja na jednu šuko utičnicu, kao i deljenja svetlosnog snopa preko trostruke prizme za različite efekte sa promenom boja i rotirajućim goboima.

 

Kao prednje belo svetlo dopremljeni su Chauvet EVE P-100 WW LED Wash reflektor sa toplo-belim svetlom od 3500 K, snagom izvora svetlosti od 100 W i uglovanošću od 53 stepena. Uglovanost se lako može prilagoditi korišćenjem magnetnih izmenjivih ramova sa sočivima uglovanosti od 25 i 35 stepeni. Na uređaju postoji mogućnost postavljanja klapni za dodatno sečenje svetlosnog snopa. Takođe, može se koristiti za izvođenje pozorišnih predstava budući da je 100% bešuman.

 

Za farbanje bine isporučeni su Chauvet EVE P-130 RGB LED wash reflektori sa ukupno 40 dioda (13 crvenih, 13 zelenih i 14 plavih) i ukupne snage od 130 W, takođe sa lakom promenom uglovanosti korišćenjem magnetnih izmenjivih ramova sa sočivima od 25 i 45 stepeni. Predstavlja odličan odnos cene i kvaliteta, a garantuje i 100% bešuman rad.

Za kontrolu audio sistema isporučen je 24-kanalni digitalni mikser koji kombinuje osećaj rada na analognoj mikseti sa funkcionalnošću i fleksibilnošću digitalne. Korišćenjem 7" LCD ekrana osetljivog na dodir, navigacija kroz meni nikada nije bila lakša. Ovim mikserom se može upravljati bežično, putem aplikacije.

 

Aktivne 2-sistemske array zvučne kutije RCF NXL 44-A okačene na konstrukciju isporučuju snagu od 700W preko ugrađena tri neodimijumska woofera od 10" i drajvera od 1.4". Sve komponente su besprekorno usklađene kako bi se omogućila uniformna pokrivenost prostora kontrolisana preko ugrađenog DSP-a zahvaljujući čemu ova kutija reprodukuje prirodan zvuk i visoki SPL pogodan za profesionalno ozvučavanje događaja uživo. RCF SUB 8004-AS jedan je od najmoćnijih subwoofer-a od 18" u kategoriji profesionalnog zvuka sa pojačavačima D-klase snage 1250 W, koji pruža odlične performanse, a pritom je veoma efikasan i lagan.

 

Kompletan sistem uvezan je kablovima i konektorima proizvođača Sommer Cable.

 

Takođe, naš tim izvršio je obuku tehničkih lica naručioca i uradio simulaciju koncertnog događaja.