Rasveta za Cafe brod Zeppelin

Već gotovo tri decenije Cafe brod Zeppelin jedno je od omiljenih mesta za izlazak u Novom Sadu, kako zbog svoje atraktivne lokacije na samom Dunavu, tako i zbog multifunkcionalnog prostora koji omogućava organizaciju najrazličitijih događaja, pa tako i odličnih svirki.

  • Klijent: Cafe brod Zeppelin
  • Datum projekta: 2019

Kako odlična svirka podrazumeva, pored odličnog benda i adekvatno ozvučenje i rasvetu koji će na pravi način podržati live nastupe, nedavno nas je menadžment Zeppelina kontaktirao i angažovao oko unapređenja postojećeg sistema rasvete. Cilj je bio „podržati“ nastup YU grupe inoviranjem scenskih efekata kako bi ugođaj gostiju bio još bolji i u skladu sa veličinom ovog benda.

 

Unapređenje se odnosilo na nadogradnju postojećeg sistema novim uređajima, kao i promenu pozicija već prethodno instaliranih rasvetnih tela. Tako je kao kontra svetlo postavljeno nekoliko SlimBank T18 USB uređaja, a za efekat svetlo smo instalirali COLORband PiX-M USB LED bar koji pruža mogućnost pomeranja tilta (gore/dole). Kao prednje svetlo zadržani su postojeći Chauvet reflektori, kojima su samo promenjene pozicije, dok su za bočno svetlo postavljeni SlimPar T12 BT.

 

U sistem su dodata i četiri nova Chauvet DJ Intimidator Spot 260 uređaja, inače naslednika modela Intimidator Spot 255 koje ovaj ugostiteljski objekat već uveliko koristi. Intimidator 260 je model sa jačim LED diodama i boljim performansama, te se odlično uklapa u ceo sistem, ali i udruženim snagama upotpunjuje rad svog prethodnika.

 

Konačno, za potpun doživljaj rasvete postavljena je i haze mašina za specijalne efekte sa kontrolerom Hurricane Haze 4D, pa je svetlo doživelo svoju potpunu materijalizaciju.

 

Kako smo gore već pomenuli, novi rasvetni sistem svoju premijeru doživeo je ni manje, ni više, nego na nastupu legendarne Yu grupe, koja je 29. novembra upravo na Cafe brodu Zeppelin u sjajnoj atmosferi proslavila 49 godina postojanja i započela odbrojavanje do svog 50. rođendana.