Ozvučenje za restoran "Piknik"

Restoran "Piknik", smešten na popularnom Ribarcu, za kratko vreme je osvojio srca Novosađana i postao jedno od omiljenih mesta za ručavanje i beg od gradske vreve. Da bi uživanje u prijatnom ambijentu, ukusnim zalogajima i predivnom pogledu na Dunav bilo kompletno, potrebna je i dobra muzika, a za njeno puštanje i kvalitetan sistem ozvučenja.

  • Klijent: Restoran Piknik
  • Datum projekta: 2019

S tim u vezi, kontaktirao nas je menadžment restorana kako bismo osmislili i instalirali ozvučenje čije bi performanse zadovoljavale potrebe ovog ugostiteljskog objekta kako u dnevnoj, tako i u večernjoj varijanti, naročito kada su svirke u pitanju.

 

Ozvučenje koje smo instalirali sastoji se od dvosistemskih pasivnih zvučnih kutija RCF M801 koje su ravnomerno raspoređene u prostoru, dok se RCF ART710-A MK4 digitalna aktivna FiR DSP zvučna kutija i RCF SUB905 aktivni subwoofer nalaze ispred same bine i služe kao razglas kada nastupaju bendovi.

 

M801 je višenamenski, dvosistemski, full-range zvučnički sistem pogodan za razne vrste instalacija, koji karakteriše kompaktnost udružena sa elegantnim i nenametljivim dizajnom. Sa kontrolisanom disperzijom, ovaj uređaj isporučuje konstantnu  i po potrebi visoku SPL vrednost u širokom frekventnom opsegu.

 

Kompresioni drajver modela ART 710-A MK4 sa specijalno dizajniranom kupolom i snažnim voice coil-om pruža jedinstvenu bistrinu vokala, dok njegov 10" woofer omogućava linearni odziv i preciznu kontrolu niskih frekvencija. O njegovom kvalitetu svedoči i to da je RCF-ova ART 7 serija osvojila prestižnu Red Dot Design nagradu u kategoriji Product Design.

 

Osim pomenutih uređaja, potencijal instaliranog ozvučenja upotpunjen je sa nekoliko pojačavača i pretpojačavača, analognom misketom RCF E16, kao i Xilica XA2040 digitalnim DSP audio procesorom. Takođe, obezbeđen je i rek ormar u kojem su smeštene sve komponente, zajedno sa energetikom koja kontroliše kako njihovo, tako i napajanje aktivnih zvučnika. Kompletan rek sklopili su i ožičili iskusni i stručni instalateri naše kompanije.