Sony laserski projektor za Šabačko pozorište

Šabačko pozorište je ustanova kulture sa dugom i bogatom tradicijom. Ovaj mačvanski grad prvo teatralno izvođenje imao je još davne 1840. godine, dok je profesionalno pozorište osnovano 1906. godine. Ljubav njegovih meštana prema "daskama koje život znače" održala se do današnjih dana, a ova ustanova trudi se da ispuni sva očekivanja verne publike.

  • Klijent: Šabačko pozorište
  • Datum projekta: 2020

Budući da se u pozorištu godišnje premijerno prikaže od pet do osam novih produkcija, odigra oko 200 predstava i organizuje mnoštvo drugih dešavanja, kvalitetna i savremena oprema je od velike važnosti.

Nedavno se javila potreba za nabavkom projektora snažnog osvetljaja i dugog životnog veka, te su nam se nadležna lica ove kulturne ustanove obratila sa pomenutim zahtevom.

 

 

Sony laserski projektor

 

Naša kompanija isporučila je pozorištu SONY VPL-PHZ10 laserski projektor, koji će omogućiti kvalitetan prikaz projektovane slike većeg formata.

Ovaj uređaj predstavlja vrlo fleksibilno i povoljno rešenje za različite namene, a odlikuje se i jednostavnom instalacijom i malim troškovima održavanja.

Budući da poseduje laser kao izvor svetla, njegovim korišćenjem potrošnja električne energije se smanjuje za 40% u odnosu na projektore istih karakteristika sa sijalicom.

Snaga osvetljaja od 5.000 lumena i rezolucija WUXGA omogućavaju mu kvalitetan prikaz slike, a nizak nivo buke pri radu omogućava njegovu primenu u okruženjima gde se zahteva tihi rad.

Vek trajanja laserskog projektora iznosi 20.000 sati zbog čega praktično nema troškova održavanja, a odlikuje se i funkcijom automatskog čišćenja filtera.

Povezivanje između samog projektora i računara obavlja se preko jednog mrežnog kabela CAT6 čime je omogućen prenos audio i video signala zahvaljujući ugrađenom HDBaseT prijemniku u samom projektoru.

 

 

Verujemo da će performanse ovog laserskog projektora opravdati očekivanja kako nadležnih lica Šabačkog pozorišta, tako i publike.