Isporuka LED reflektora i scenskih zavesa za koncertnu dvoranu Zadužbine Ilije M. Kolarca

Kolarčeva zadužbina osnovana je od strane Ilije Milosavljevića Kolarca, trgovca koji je sav svoj imetak ostavio srpskom narodu u cilju širenja nauke i kulture. Njena misija jeste predstavljanje i promocija kulture i umetnosti, te nauke i obrazovanja.

  • Klijent: Zadužbina Ilije M. Kolarca
  • Datum projekta: 2020

Njena Velika dvorana, inače najimpozantniji deo zadužbine, svečano je otvorena 4. februara 1932. godine koncertom Beogradske filharmonije. I dan-danas se smatra najakustičnijom salom za potrebe muzičkih izvođenja u našoj prestonici i jednom od najakustičnijih u Evropi.

 

O projektu

 

Kako je vizija za budućnost Velike dvorane da ona bude moderna i tehnološki opremljena koncertna dvorana, krajem 2019. godine nadležni iz Zadužbine su raspisali tender za nabavku i montažu sistema rasvete za Veliku dvoranu. Naša kompanija je učestvovala na tenderu i pobedom dobila priliku da isporuči i montira svečanu scensku zavesu i LED rasvetnu opremu najnovije generacije.   

 

Svečana scenska zavesa

 

Isporučena je dvodelna zavesa Hamlet, dimenzija 500x560 cm i težine 450 g/m², nabrana 50%, bordo boje, sa ringlicama i karabinjerima za kačenje na postojeći šinski sistem i džepom na dnu za uvlačenje lanca. Zavesa poseduje i odgovarajući vatrootporni sertifkat.

 

Rasveta

 

Sistem rasvete sastoji se od Chauvet Professional LED reflektora  iz serije Ovation koje odlikuju visoke performanse LED optičkog sistema čime se postiže savršeno fokusirano uniformno svetlosno polje.

Rasvetni uređaji iz Ovation serije poseduju različite izvore svetla, od tople bele boje do full kolora, tihi su u radu i opremljeni visokim CRI faktorom.

Chauvet OVATION E-260WW profilni reflektori sa zoom sočivom uglovanosti od 15 do 30° emituju toplo belo svetlo 1 LED (WW) x 230 W sa CRI 96, DMX su kontrolisani, podržavaju RDM i PWM, a poseduju i kvalitetna četiri noža sa kojima je moguće iseći svetlosni snop prema želji dizajnera svetla.

Fresnel reflektori sa klapnama Chauvet OVATION F-265WW, snage toplog belog svetla 1 LED (WW) x 230 W, sa motorizovanim zoom-om od 27 do 68° i sa CRI 96, DMX su kontrolisani i podržavaju RDM i PWM. Adekvatna je zamena za halogeni 2 kW fresnel reflektor.

Kompletan rasvetni sistem povezan je kvalitetnim AES/EBU DMX kablovima nemačkog proizvođača Sommer Cable i Hicon konektorima.

 

Nakon montaže opreme, naš tim je izvršio obuku tehničkih lica.