Akustički paneli za studio u kompaniji Ninamedia

Ninamedia je kompanija koja se već gotovo dve decenije bavi praćenjem medija i analizama medijskog sadržaja, a tokom godina se uspešno pozicionirala i u segmentu usluga istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnjenja, prevodilačkih usluga, audio i video produkcije, organizacije događaja, digitalnog marketinga, kreiranja i vođenja društvenih mreža.

  • Klijent: Ninamedia
  • Datum projekta: 2020

Kako se poslovanje ove kompanije svakog dana unapređuje, nedavno se javila potreba za adaptacijom poslovnog prostora kompanije, te su dve prostorije u okviru njega pretvorene u studija za snimanje off-ova, voice over-a i glasova za potrebe audio i video produkcije. Kako bi se prilikom snimanja audio zapisa sprečila pojava refleksija i lepršavog odjeka (flutter echo), menadžment ove kompanije kontaktirao nas je kako bismo oba studija opremili akustičkim panelima koji bi doprineli “umirenju” prostora, upijanju stojećih zvučnih talasa i smanjenju reverberantnosti prostora.

 

Isporučeni su i instalirani visokokvalitetni Primacoustic akustički paneli izrađeni od fiberglasa visoke gustine (96kg/m³) koji nude skoro pet puta veću apsorpciju od standardnih panela na tržištu. Na taj način klijentu je omogućeno da sa brojčano manje panela obezbedi veću apsorpciju, kao i istovremenu ravnomernu krivu apsorpcije u celom frekvencijskom opsegu. Akustički paneli su modernog dizajna, te ne narušavaju vizuelni izgled prostora u kojem se montiraju. Zahvaljujući priboru za montažu sa kojim se isporučuju, njihova instalacija je brza i jednostavna. Osim toga veoma su lagani, nisu zapaljivi i otporni su na udarce.

 

Upotreba akustičkih panela u praksi je višestruka, a mogu se primenjivati u sledećim kategorijama:

  • profesionalni audio (studio za snimanje, broadcast & podcast, voice-over, kućni studio);
  • edukacija (učionice, auditorijumi, učenje na daljinu, muzička predavanja);
  • razonoda u kući (kućni bioskop, kućni sistemi ozvučenja);
  • poslovni prostori (call centri, prostor za sastanke, video konferencije);
  • crkve i drugi verski objekti;
  • ugostiteljski objekti (restorani, noćni klubovi i kafeterije);
  • veliki prostori za organizaciju događaja (sportske hale, arene i kongresne dvorane);
  • prostori namenjeni za razne sportske, zabavne i kulturne događaje (kuglane, kazina i pozorišta).

Pored Primacoustic opreme, za potrebe snimanja zvuka isporučen je i kondenzatorski studijski mikrofon Audix CX112B sa velikom membranom, dok je za povezivanje mikrofona i softvera, odnosno za snimanje zvuka isporučena zvučna kartica iConnectivity AUDIO2/4. Za samu kontrolu zvuka tokom snimanja obezbeđene su studijske slušalice i dvosistemski aktivni studijski monitori RCF Ayra PRO6 preko kojih se pravi konačni zvučni miks. 

 

Postavljeni akustički paneli, kao i isporučeno profesionalno ozvučenje u potpunosti ispunjavaju potrebe našeg klijenta, te omogućavaju snimanje visokokvalitetnih audio zapisa u studijima.

 

Slični projekti