Ozvučenje i rasveta za Udruženje TAKT

TAKT iz Temerina je omladinska kreativna kolonija nastala sredinom sedamdesetih godina XX veka koja se bavi aktivnostima u oblasti vizuelne kulture. Cilj TAKT-a jeste negovanje umetnosti i upoznavanje njenih novih kvaliteta u današnjem užurbanom svetu, uz naglašeno generacijsko upotpunjavanje.

  • Klijent: Udruženje TAKT - Temerinska likovno-stvaralačka kolonija
  • Datum projekta: 2020

2003. godine TAKT osniva Tajhaz, etno kuću koja svojim rustičnim izgledom sa trščanim krovom i drvenim pročeljem, kao i starim predmetima svedoči o životu Mađara na ovim prostorima. Kasnije je osnovao i etnografsku sekciju koja, uz brigu o etno kući, sakuplja, obrađuje i čuva kako duhovna, tako i materijalna kulturna blaga sa teritorije opštine. Uz redovne tematske i etnografske izložbe članovi sekcije organizuju i igranke izvornog, autentičnog folklora, kao i prikaze knjiga objavljenih sa etnografskom tematikom.  

Kako bi se umetničke aktivnosti i radionice organizovali tokom cele godine, u dvorištu etno kuće sagrađena je još jedna, stvaralačka kuća. Novoizgrađeno zdanje raspolaže bogato opremljenim likovnim ateljeom (grafička presa, električno grnčarsko kolo, keramičarska peć na struju), te pruža odlične uslove za stvaranje za desetak mladih TAKT-ovih akademaca.

Kako bi se njene mogućnosti upotpunile, javila se potreba i za njenim opremanjem rasvetnom i audio opremom.

 

Isporučena rasveta i ozvučenje

 

Isporučeni su Chauvet EVE-TF20 LED reflektori sa izvorom svetlosti snage od 20W, toplo bele boje koja se odlično uklopa u galerijski ambijent. Odlikuje ih temperatura boje od 2700K, kao i visok CRI>91 (Color Rendering Index) koji umetničkim delima daje realističnu notu, te tako naglašava umetnički doživljaj. Reflektori se isporučuju sa klapnama za dodatnu kontrolu snopa svetlosti, pa ne dolazi do njenog nepotrebnog rasipanja oko samih umetničkih dela. Rasvetna tela poseduju mogućnost kačenja na šine, kao i lakog pomeranja i menjanja pozicije svakog pojedinačnog reflektora u zavisnosti od same postavke i umetničkog dela koje se želi osvetliti. Takođe, ovi moćni rasvetni uređaji  pružaju i mogućnost dimovanja putem konvencionalnog dimera, kako  intenzitet svetlosti kojim se osvetljava određeno umetničko delo ne bi bio prejak.

 

Budući da je kolonija imala potrebu i za prenosnim sistemom ozvučenja, isporučeni su RCF EVOX JMIX8 i RCF EVOX J8 zvučnici. EVOX J serija zvučnika zadržala je sve karakteristike originalnih EVOX sistema u prenosivom i kompaktnom izdanju. Sistem se odlikuje odličnim audio performansama, te isporučuje jasan vokal i fantastičan zvučni odziv. FiRPHASE filteri omogućavaju postizanje koherentne distribucije zvuka bez fazne distorzije dok su pojačavači D-klase odgovorni za impresivne audio performanse. Poseduju sposobnost da proizvedu visok SPL, a montiraju se vrlo lako - u samo tri koraka. Takođe, JMIX8 zvučnici se odlikuju ugrađenim miksetama, što u velikoj meri olakšava njihovo upravljanje. Naime, pomoću posebne RCF EVOX J aplikacije i Bluetooth® tehnologije moguće je povezati se sa miksetom sa bilo kog pametnog telefona (Android, IOS) i kontrolisati zvuk sa udaljenim pristupom.

 

Sigurni smo da će performanse isporučenih rasvetnih i audio uređaja opravdati očekivanja kako nadležnih lica kreativne kolonije, tako i samih umetnika.