Lupo Superpaneli za Radio-televiziju Vojvodine

Radio-televizija Vojvodine je javni medijski servis građana severne srpske pokrajine sa sedištem u Novom Sadu. RTV emituje program na srpskom, kao i na jezicima nacionalnih manjina.

  • Klijent: Radio-televizija Vojvodine
  • Datum projekta: 2020

Kako bi se olakšao rad ENG (Electronic News Gathering) ekipa RTV-a na terenu javila se potreba za nabavkom adekvatne mobilne rasvete koja je lako prenosiva i jednostavna za upotrebu.

U tu svrhu isporučeni su Lupo Superpaneli Dual Color sa mogućnošću baterijskog napajanja.

Superpaneli su LED paneli poslednje generacije namenjeni za fotografisanje i video snimanja. Opremljeni su sa čak 400 visokokvalitetnih LED dioda koje emituju moćno i ujednačeno svetlo. Pogodni su za upotrebu unutar i izvan studija, a mogu se napajati direktno iz električne mreže ili pomoću standardne V-lock baterije. Mogućnost rada na baterije pruža ekipama na terenu veliku fleksibilnost u situacijama kada je priključivanje na električnu mrežu iz određenog razloga onemogućeno.

Takođe, ova rasvetna tela odlikuju se promenljivom temperaturom boje u rasponu od 3200K do 5600K. ENG ekipama su na taj način omogućena snimanja sa različitim temperaturama boje, koje se jednostavno podešavaju pomoću točkića, bez potrebe za primenom filtera. Velika snaga ovih prenosnih rasvetnih tela omogućava osvetljavanje novinara, gosta ili bilo kod drugog aktera u kadru dovoljnim intenzitetom i po sunčanom danu, tako da ne dolazi do velike preeksponiranosti pozadine. Više o ovim uređajima možete pročitati ovde.

Uz rasvetne uređaje, isporučene su i odgovarajuće baterije od 160Wh koje omogućavaju napajanje svih Lupo modela sa AC/DC funkcijom, a preporučuju se za sve modele iz Superpanel serije. Za baterije su obezbeđeni i odgovarajući nosači i punjači.

Lupo torbe, takođe isporučene klijentu, omogućuju njihov jednostavan prenos na željenu lokaciju. Raspolažu sa dovoljno mesta za njihovo odlaganje, kao i prenos ostalih dodataka za kontrolu svetlosti poput softbox-a, difuzera, klapni i sl.

Superpaneli su lako prenosivi, jer se odlikuju malom težinom budući da su izrađeni od lakih materijala.

 

Uzimajući u obzir sve pomenute osobenosti Superpanela, ova mobilna rasvetna tela predstavljaju odličan izbor svake ENG ekipe.