Ozvučenje za Studio Present iz Subotice

Studio Present je IT kompanija koja punih 10 godina uspešno posluje kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Čine je četiri usko povezana sektora: razvoj, dizajn, marketing i prodaja.

  • Klijent: Studio Present
  • Datum projekta: 2020

Kako bi udružio dragocena znanja i iskustva i ponudio najbolja inovativna IT rešenja svima onima koji žele da dobiju najbolje iz svog poslovanja, Studio Present je sa još dve renomirane subotičke IT kompanije izgradio moderan poslovni centar, Digital Hive, i opremio ga najsavremenijom opremom za rad svojih zaposlenih. Tokom izgradnje menadžment ove kompanije nas je kontaktirao kako bismo projektovali, a kasnije i instalirali sistem ozvučenja u određenim prostorijama novoizgrađenog objekta. Projektom su obuhvaćene sala za sastanke i soba za odmor, kao i hodnici, toaleti i terasa.

 

O sistemu ozvučenja

 

U sali za sastanke instalirani su column trosistemski zvučnici RCF MQ100L kako bi se obezbedila dobra razumljivost sadržaja koji se prezentuje učesnicima. Širok horizontalni ugao pokrivenosti (180°) i ugao vertikalne disperzije (60°) omogućavaju tačnu zvučnu reprodukciju u velikom prostoru, kako bi se limitirao feedback i unapredila zvučna usmerenost.

Prostorija namenjena za odmor zaposlenih u toku radnog vremena opremljena je nadgradnim plafonskim zvučnicima i RCF MQ 90 S pasivnim sabvuferom koji su podešeni isključivo za puštanje ambijentalne muzike tokom rada. Hodnici i toaleti opremljeni su višezonskim pojačavačem sa integrisanim izvorima zvuka i dvosistemskim RCF PL6X i PL8X plafonskim zvučnicima, dok su na terasama instalirani dvosistemski RCF MQ80P-B zvučnici. Oni se odlikuju visokom razumljivošću i efikasnošću, kao i kompaktnim dizajnom, što ih čini odličnim rešenjem za dobijanje čistog i jasnog glasa, kao i muzičke reprodukcije u okruženjima srednje veličine. Budući da poseduju IP55 zaštitu, otporni su na nepovoljne vremenske uslove što ih čini pogodnim ne samo za unutrašnju, već i za spoljašnju instalaciju.  

Takođe, postavljanjem priključnih panela sa spoljne strane zgrade klijentu je omogućeno da za događaje na otvorenom poveže aktivno ozvučenje na postojeći audio sistem.

Isporučeni su i RCF AM 1125 pojačavači snage od 120W, dok ceo sistem kontroliše digitalni DSP procesor. Klijentu je omogućeno da se putem pametnog telefona ili tableta i aplikacije poveže na procesor i lako upravlja celim sistemom ozvučenja. Pomoću iste aplikacije se na sistem ozvučenja mogu povezati i televizori u sali za sastanke i sobi za odmor, te se na taj način može preneti željeni audio sadržaj.

Kao centralni izvor zvuka klijentu je isporučen Sony TEP-TX5 Android plejer. Ovaj uređaj se preko HDMI kabela povezuje na bilo koji displej, čak i drugih proizvođača. TEP-TX5 je kompatibilan sa nizom aplikacija. Aplikacije se mogu preuzeti preko Google Play platforme.

 

Kako instalirani sistem ozvučenja u celosti ispunjava očekivanja klijenta, sigurni smo da će u potpunosti opravdati svoju namenu.