Ozvučenje za novi prostor gastro bara Petrus

Gastro bar Petrus već godinama predstavlja jedno od omiljenih novosadskih mesta za okupljanje. Osim u ukusnoj hrani, njegovi gosti ovde mogu uživati i u dobroj muzici kako u dnevnoj, tako i u noćnoj varijanti.

  • Klijent: Gastro bar Petrus
  • Datum projekta: 2020

Zbog sve većeg broja gostiju javila se potreba za prostornim proširenjem objekta, a budući da je naša kompanija pre nekoliko godina u njemu uspešno projektovala i instalirala sistem ozvučenja, menadžment gastro bara Petrus nam se i ovog puta obratio kako bismo na adekvatan način ozvučili i novi deo.

 

Instalirano ozvučenje

 

Za potrebe ozvučavanja novog dela restorana projektovali smo i instalirali sistem baziran na dvosistemskim pasivnim RCF M 801 zvučnim kutijama, raspoređenim u prostoru po odgovarajućem rasporedu. M 801 je višenamenski, dvosistemski, full-range zvučnički sistem pogodan za razne vrste instalacija. Sa kontrolisanom disperzijom on proizvodi konstantnu SPL vrednost, a postavljanje na zid ili plafon olakšano je odgovarajućim dodacima za montažu.

U središnjem delu objekta, kao i u toaletima montirani su dvosistemski RCF MQ 50C-W, kao i koaksijalni RCF PL 6X plafonski zvučnici koji se lako se ugrađuju u „lažne“ plafone ili panele, a pogodni su za ambijentalno ozvučenje. Njihova instalacija je brza i jednostavna zahvaljujući sistemu od tri kuke usled čega nema potrebe za šrafovima ili drugim priborom za montiranje.

Takođe, u sklopu sistema ozvučenja instalirani su i niskoprofilni RCF S 8015 LP bandpass.

Sistem ozvučenja upotpunjen je XILICA XP-4080 digitalnim DSP audio procesorom i MC² Audio D20-ND audio pojačavačem bez DSP-a koji su smešteni u posebnom rek ormanu.

 

Sve zvučničke i mikrofonske instalacije izvedene su korišćenjem FRNC Sommer Cable kablova. FRNC (Flame Retardant Non-Corrosive) oznaka ukazuje na to da su kablovi svojim osobinama usklađeni sa Zakonom o zaštiti od požara, jer sprečavaju njegovo širenje, smanjuju gustinu dima i ne emituju štetne gasove, što je od velike važnosti za prostore gde se u jednom momentu može nalaziti veliki broj ljudi.

 

Naš iskusni tim instalatera je nakon montaže pustio sistem u rad.