Sistem ozvučenja za Zühlke Engineering

Zühlke Engineering je IT firma koja pruža inovativne usluge, zasnovane na novim tehnologijama - od početne vizije preko razvoja do implementacije. Ova Švajcarska kompanija ima predstavništva u više evropskih zemalja, a kancelarija u Beogradu otvorena je 2013. godine. U okviru grupe, Zühlke Srbija predstavlja centar kompetencija za distribuirani i agilan razvoj softvera.

  • Klijent: Zühlke Engineering
  • Datum projekta: 2020

Menadžment Zühlke Engineering-a kontaktirao nas je sa zahtevom da u novom prostoru kompanije projektujemo i instaliramo adekvatan sistem ozvučenja, kako bi se rad zaposlenih učinio što komfornijim i prijatnijim, ali i obezbedio odgovarajući kvalitet prezentacija i sastanaka.

Projektom je obuhvaćena nova konferencijska sala namenjena za različite vrste predavanja i seminara, kao i lobby, gde je bilo potrebno obezbedit kvalitetan HiFi zvuk za zaposlene i njihove goste.

 

O instaliranom sistemu

 

Kako bi ozvučenje u konferencijskoj sali zadovoljilo najviše standarde kvaliteta zvuka, instalirane su trosistemske nazidne column RCF L 2406T W zvučne kutije uglovanosti 150°x30°. Ovi snažni zvučnici po dubini potpuno pokrivaju konferencijsku salu sa odličnom čujnošću i razumljivošću govora, što je neophodno kako bi prezentacije i seminari bili kvalitetno održani.

Za lobby su odabrane JBL Consumer Control One zvučne kutije koje obezbeđuju najbolji HiFi zvuk u svojoj klasi gledajući odnos cene i kvaliteta. Uz odgovarajuće nosače njihova instalacija je brza i jednostavna. O kvalitetu i pouzdanosti ovih zvučnika govori i činjenica da na tržištu traju već dve decenije, a njihova popularnost ne jenjava.

Kako bi se zvuk u ovoj prostoriji mogao kontrolisati po zonama instaliran je i isprogramiran zonski audio procesor čime je omogućeno da se na jednostavan način podesi nivo zvuka po zonama sa odgovarajućim zvučnim sadržajem.  

U sklopu sistema isporučen je i četvorokanalni RCF DPS 604X pojačavač kog odlikuju brz odziv i niska distorzija, kao i visoka pouzdanost i sigurnost u radu.

 

Instalirano ozvučenje u potpunosti ispunjava zahteve klijenata, te će samim tim obezbediti rad zaposlenih u ugodnoj atmosferi, kao i kvalitetno održavanje prezentacija i sličnih događaja.