Look Solutions dim mašine za kompaniju Toske SFX

Toske SFX iz Beograda je kompanija specijalizovana za izvođenje scenskih efekata na snimanjima filmova i serija, koncertima i drugim velikim događajima, a za svoj rad odlučuje se samo za visokokvalitetne uređaje renomiranih proizvođača.

  • Klijent: Toske SFX
  • Datum projekta: 2020

Brojne finansijske olakšice od strane države nadahnule su domaće producente da povećaju broj snimanja filmova i serija u Srbiji na godišnjem nivou, ali i privukle strane filmske kompanije da sve češće snimaju na atraktivnim lokacijama u našoj zemlji. Samim tim, kompanija Toske SFX, koja svoje poslovanje u velikoj meri bazira na saradnji sa kompanijama iz filmske industrije, odlučila je da dopuni svoj arsenal mašina za specijalne efekte na filmskim setovima kako bi na adekvatan način odgovorila novim poslovnim prilikama.

 

O isporučenoj opremi

 

Izbor je i ovog puta pao na pouzdanu Look Solutions opremu, kao i dovoljnu količinu tečnosti potrebnu za njihov rad:

 

Cobra 3.1 predstavlja moćnu dim mašinu snage 3.100 W. Izlazna ploča rasprskivača sadrži dvadeset sićušnih rupa izrezanih laserom koje uz svojstveni zvuk omogućavaju robustan učinak. Nivo buke koju mašina proizvodi pri punoj snazi iznosi 82,5 dBA, što je čini savršenim izborom za primenu tokom mnogih događaja. Sa tri izborna izlazna profila i uz mogućnost podešavanja od strane kupca, ovaj uređaj osigurava potpunu kontrolu efekata. Upravljanje uređajem se može obavljati putem Etherneta, DMX-a ili analogno, a integrisani RDM pruža dodatne pogodnosti. Uz to, ugrađeni touchscreen sa jednostavnom navigacijom čini rukovanje njime lakim i intuitivnim. Takođe, Cobra je opremljena sa dve pumpe koje osiguravaju stalan izlaz dima na bilo kom nivou. Kontinualna snaga do 30% nivoa pumpe reguliše se pomoću jedne, dok se nivoi od 31% do 100% regulišu pomoću druge, snažnije pumpe. Digitalna tehnologija omogućava njihova precizna podešavanja, te se željeni output može prilagoditi u intervalu od 0-100%, u podeocima od 1%. Na taj način se može proizvesti bilo koji željeni efekat - od sićušnog oblaka magle do gustog dima, a performanse uređaja se prilagođavaju veličini prostora u kojem se koristi. 

 

 

Orka je najmoćnija dim mašina na tržištu. Uz ogromnu snagu od 9.000 W i dvostruke rasprskivače ova mašina stvara masivne efekte koji mogu da ispune velike arene, pa čak i stadione. Uređaj je opremljen DMX kontrolerom, ugrađenim tajmerom i kontrolnim panelom sa LED displejem koji omogućava lako upravljanje njime. Orku odlikuje i mogućnost preciznog podešavanja pumpe. Naime, željeni output se može prilagoditi u rasponu od 0-99%, u podeocima od 1%, na osnovu čega je moguće vrlo brzo proizvesti bilo koji željeni efekat. Stoga je Orka odličan izbor kada je u pitanju upotreba dim mašina na koncertima i drugim velikim događajima, tematskim parkovima, kao i u televizijskim i filmskim studijima.

 

 

Unique 2.1 mašinu za stvaranje dima kompanija Toske SFX je kod nas već nabavljala, o čemu smo ranije pisali. Budući da je zadovoljna njenim učinkom, odlučila se za dodatno „pojačanje“. Ovaj uređaj predstavlja hazer na bazi vode snage 1.500 W, koji može kontinuirano da stvara gust ili redak dim što se podešava preko kontrolne table, opcionog daljinskog upravljača ili bilo kog DMX kontrolera. Uređaj ne zahteva redovno održavanje ili čišćenje, a poseduje ugrađeni digitalni tajmer i programabilni HDCS (Haze Density Control System). Specijalna tečnost garantuje njenu minimalnu potrošnju i niske troškove rada uz optimalan učinak. Naime, jedan kanister tečnosti od 2 L garantuje do 50 sati neprekidnog efektivnog rada.

 

 

Look Solutions tečnost koju sve navedene mašine koriste neškodljiva je za ljude i okolinu, o čemu posedujemo i odgovarajuće sertifikate.

 

Kao i do sada, kompaniji Toske SFX i svim ostalim našim klijentima stojimo na raspolaganju po pitanju servisa pomenutih mašina, nabavke originalnih rezervnih delova, kao i odgovarajućih vrsta tečnosti za njihov rad.