Ozvučenje za restoran Kalem by Zak

Kalem by Zak je restoran čija se usluga bazira na casual dining konceptu. Smešten je u sklopu modernog novootvorenog hotela Pupin u srcu Novog Sada. Njegov enterijer inspirisan je likom i delom Mihajla Pupina, a osim izuzetno ukusnih specijaliteta gostima nudi i veliki izbor vina iz celog sveta.

  • Klijent: Restoran Kalem by Zak
  • Datum projekta: 2020

Kako bi ugođaj gostiju restorana uz sofisticiranu kuhinju i moderan enterijer bio potpun, potrebno je bilo obezbediti i odgovarajuće ozvučenje. S tim u vezi kontaktirao nas je menadžment restorana kako bismo projektovali i instalirali adekvatan sistem ozvučenja u novootvorenom objektu.

 

Ozvučenje zatvorenog dela restorana

 

Instalirano ozvučenje u zatvorenom delu restorana Kalem by Zak sastoji se od RCF M 501 satelita iz Media serije, ravnomerno raspoređenih u prostoru.

M 501 je višenamenski dvosmerni zvučnički sistem punog opsega, pogodan za širok spektar instalacija. Kompaktnost, zajedno sa elegantnim i neutralnim dizajnom čini ga pogodnim za gotovo svako okruženje, dok dostupni dodaci za montažu omogućavaju njegovo lako montiranje na zid ili plafon.  

Takođe, isporučeni su i instalirani RCF S 4012 bandpass pasivni sabvuferi koji omogućuju brzu i kontrolisanu reprodukciju bas frekvencija, kao i efikasan akustički odziv do 45 Hz.

Potencijal ozvučenja upotpunjen je odgovarajućim digitalnim DSP audio procesorom, analognim zonskim mikserom, kao i RCF DPS 604X 4-kanalnim pojačavačem D klase.

Osim navedenih audio uređaja, za potrebe puštanja muzike sa računara isporučen je

Radial Engineering USB PRO DI box, dok je putem Radial Engineering TWIN-ISO dvokanalnog Line Level izolatora gostujućim izvođačima omogućeno lakše povezivanje na sistem.

 

Ozvučenje bašte restorana

 

Osim zatvorenog dela, ozvučena je i prostrana bašta restorana. Odgovarajućim rasporedom u prostoru instalirane su dvosistemske RCF MQ 80P-B nazidne zvučne kutije. One predstavljaju odlično rešenje za dobijanje čistog i jasnog glasa, kao i muzičke reprodukcije u okruženjima srednje veličine. Budući da poseduju IP 55 zaštitu pogodni su kako za unutrašnju, tako i za spoljašnju instalaciju. Zahvaljujući držaču sa nekoliko tačaka za fiksiranje montaža ovih zvučnih kutija je brza  i jednostavna.

Sistem ozvučenja u bašti je upotpunjen i odgovarajućim 4-kanalnim pojačavačem D klase.

 

Nakon montaže, naš tim je pustio sistem u rad i obučio odgovorno lice za upravljanje njime.