Ozvučenje i rasveta za Flex fitness centar

Flex fitness centar jedna je od prvootvorenih teretana u Novom Sadu koja već više od dve decenije na jednom mestu okuplja zaljubljenike u vežbanje i zdrav stil života. Osim teretane, svojim članovima nudi i veliki broj atraktivnih grupnih programa, kao i personalizovanih treninga.

  • Klijent: Flex fitness centar
  • Datum projekta: 2020

Prateći trendove, Flex fitness centar je tokom svog postojanja prolazio kroz razne transformacije, te danas predstavlja jedan od najmodernijih fitness centara u Srbiji. Poseduje prostranu teretanu opremljenu spravama najnovije generacije, kao i dva studija.

Nedavno je prostor ovog fitness centra renoviran, a kako bi članovima pružio potpun ugođaj i dodatnu motivaciju tokom vežbanja menadžment Flex fitness centra nam se obratio kako bismo osmislili i u njemu instalirani adekvatan sistem ozvučenja i rasvete.

 

Instalirano ozvučenje

 

Na osnovu potreba naručioca projekta, kao i analize prostornih faktora, osmislili smo sistem ozvučenja baziran na RCF komponentama.

U prostoru su instalirane RCF MQ 50-W dvosistemske nazidne zvučne kutije, kao i RCF MQ 90S-B kompaktni band-pass sabvuferi koji omogućavaju uvezivanje sa drugim zvučnicima preko uklonjivog Euroblock priključka.

Takođe, implementirani su i RCF PL 60 plafonski zvučnici, elegantnog i inovativnog dizajna. Ovi zvučnici odličan su izbor za reprodukciju obaveštenja i ambijentalne muzike, a ugrađuju se u spuštene plafone ili panele. Osim u sportskim centrima svoju primenu pronalaze i u tržnim centrima, PA sistemima i sl.

 

Uz pomenute audio uređaje isporučen je i 4-kanalni RCF DPS 604X pojačavač D klase, kao i odgovarajući predpojačavač-mikseta.

 

Budući da su klijenti imali potrebu i za prenosnim sistemom ozvučenja za potrebe jednog od studija isporučili smo RCF EVOX JMIX8 i RCF EVOX J8 zvučnike. EVOX J serija zvučnika zadržala je sve karakteristike originalnih EVOX sistema u prenosivom i kompaktnom izdanju. Ovi zvučnici odlikuju se FiRPHASE filterima koji omogućavaju postizanje koherentne distribucije zvuka bez fazne distorzije, a proizvode jasan vokal i fantastičan zvučni odziv. Poseduju sposobnost da proizvedu visok SPL, dok ugrađeni pojačavači D klase omogućavaju ultra-brzi atak, realistični odziv i impresivne audio performanse. Montiraju se vrlo jednostavno u samo tri koraka, te na taj način omogućuju laku prenosivost.

JMIX8 zvučnici se takođe odlikuju ugrađenim miksetama čime je upravljanje njima u velikoj meri olakšano. Zahvaljujući Bluetooth® tehnologiji i RCF EVOX J aplikaciji moguće je povezati se sa mikserom sa bilo kog pametnog telefona (Android, IOS) ili tableta. Na ovaj način instruktori mogu kontrolisati puštanje sadržaja bez prekida samog treninga.  

 

Međutim, upoznavši se sa kvalitetom zvuka RCF EVOX sistema, njegovim performansama i prednostima u odnosu na druge zvučničke sisteme, isti klijent nas je vrlo brzo nakon puštanja sistema u rad kontaktirao kako bismo i u drugom studiju postojeće ozvučenje zamenili RCF EVOX J zvučnicima.

 

Instalirana rasveta

 

Kako bi se prostor osvetlio na poseban način tokom treninga i raznih fitness događaja instalirani su i Chauvet Professional rasvetni uređaji.

Chauvet SlimPAR Pro W USB je uska LED parka koja emituje varijabilno belu, hladno belu, toplo belu i boju ćilibara (amber). Odlikuje se flicker-free radom, kao i  D-Fi USB kompatibilnošću čime je omogućena bežična master/slave i DMX kontrola.

Chauvet SlimPAR T12BT je LED parka kompaktnog dizajna i raznovrsne primene. Poseduje 12 trobojnih (RGB) LED dioda, a namenjena je za farbanje zidova, kontra svetlo i sve druge primene gde se koriste LED parke. Pomoću Bluetooth® tehnologije moguće je njime upravljati na daljinu putem pametnog telefona ili tableta uz instaliranu BTAir aplikaciju. Ovu LED parku takođe koriste i muzičari, ugostiteljski objekti, male rental kompanije, odnosno svi oni koji imaju potrebu za korišćenjem LED parke sa jednostavnom kontrolom.

 

Nakon isporuke i montaže naš iskusni tim instalatera podesio je sistem ozvučenja i rasvete i pustio ga u rad.

 

Foto: Flex fitness centar

 

Slični projekti