Chauvet rasveta za Pozorište na Terazijama

Pozorište na Terazijama osnovano je davne 1949. godine kao Humorističko pozorište i potom je nekoliko puta menjalo ime. Zvalo se i Beogradska komedija i Savremeno pozorište, da bi sezonu 1975/76 započelo pod sadašnjim imenom – Pozorište na Terazijama.

  • Klijent: Pozorište na Terazijama
  • Datum projekta: 2020

Od završetka temeljne rekonstrukcije 2005. godine pa do danas, Pozorište na Terazijama se u tehničkom i prostornom smislu smatra jednim od najsavremenijih pozorišta u ovom delu Evrope budući da kontinuirano ulaže u savremenu opremu za rad.

Kako se nedavno javila potreba za proširenjem rasvetnog parka, uprava teatra donela je odluku o raspisivanju javne nabavke. Nakon uspešnog učešća u njoj, naša kompanija je isporučila pozorištu Chauvet reflektore.

 

O isporučenoj Chauvet rasveti

 

Chauvet Rogue R1X Wash reflektori su pokretne glave (moving heads)  koje se kombinacijom jedinstvenih performansi izdvajaju u odnosu na druge istog cenovnog ranga. Ova rasvetna tela poseduju jedinstven dizajn "mehurića" sočiva za odlično iscrtavanje boja, kao i zapanjujuće vizuelne efekte. Zum od 11° do 48°, brzi i glatki pokreti, jednostavni, ali i složeni DMX modovi dobijeni korišćenjem 3-pinskih ili 5-pinskih DMX konektora, te powerCON ulaz i izlaz samo su neke od karakteristika koje čine ove rasvetne uređaje istaknutim, svestranim i zapaženim dodatkom na bilo kojoj sceni. 

Kako pozorište već uveliko koristi Chauvet Rogue R1X Spot reflektore, kombinacija ova dva modela iz Chauvet Rogue serije omogućiće dizajnerima svetla da uz pomoć svetla i boje pomognu režiseru i ansamblu na sceni da lakše prenesu poruku pozorišnog komada publici.

 

Nova rasveta Pozorišta na Terazijama imala je svoju premijeru početkom oktobra kada je po prvi put izveden mjuzikl "Sa druge strane jastuka" baziran na dobro poznatim hitovima našeg muzičara Momčila Bajagića Bajage. Tekst za ovo delo napisao je Stevan Koprivica, dok se za režiju pobrinuo Jug Radivojević.

Tokom izvođenja ovog mjuzikla na sceni teatra se sve vreme nalazi kompletan glumački, baletski, horski i orkestarski ansambl, a Chauvet rasvetna tela iz Rogue serije u velikoj meri doprinose celokupnom doživljaju.

 

Verujemo da će performanse isporučenih Chauvet reflektora opravdati očekivanja kako nadležnih lica iz Pozorišta na Terzijama, tako i verne publike.

 

Foto: Pozorište na Terazijama