Sistem ozvučenja za novi poslovni prostor kompanije 2D Soft

Kompanija 2D Soft se već gotovo dve decenije uspešno bavi razvojem softverskih rešenja i informacionih sistema. Jedna je od vodećih proizvođača softvera za hotelijerstvo i ugostiteljstvo u regionu, a osim toga razvija i informacione sisteme za medicinu, kao i specijalizovana softverska rešenja.

  • Klijent: 2D Soft
  • Datum projekta: 2020

Želeći da zaposlenima obezbedi maksimalnu udobnost i komfor tokom boravka na radnom mestu, menadžment ove kompanije obratio nam se sa zahtevom da osmislimo i instaliramo sistem ozvučenja u njihovom novom poslovnom objektu koji se sastoji od prizemlja i dva sprata.

Projektom su obuhvaćeni hodnici i demo soba sa izlazom na krovnu terasu koja je namenjena odmoru zaposlenih u toku radnog vremena i zajedničkim druženjima.

 

O sistemu ozvučenja

 

U svim hodnicima u prizemlju i na spratovima instalirani su plafonski dvosistemski RCF PL 8X zvučnici elegantnog i inovativnog dizajna, koji se lako ugrađuju u "lažne" plafone ili panele. Sastoje se od bas zvučnika i koaksijalnog visokotonca, kao i linijskog transformatora koji omogućava direktno povezivanje na sisteme konstantnog napona od 70V ili 100V. Njihova instalacija je brza i jednostavna zahvaljujući sistemu koji se sastoji od tri kuke usled čega nema potrebe za korišćenjem šrafova ili drugog pribora za montiranje.

Budući da se kompanija između ostalog bavi proizvodnjom i implementacijom softvera za hotelijere i ugostitelje, demo soba u njenom sklopu osmišljena je tako da enterijerom podseća na kafeteriju. Kako bi se postigao autentični ambijent ugostiteljskog objekta, u njoj su instalirani JBL Control One zvučnici, kao i RCF MQ90S pasivni sabvufer koji upotpunjava zvučnu sliku preciznijim niskim tonovima, što ukupnom sistemu daje prirodniji i kvalitetniji zvuk. Klijentu je omogućeno da na ozvučenje u demo sobi poveže eksterni izvor zvuka (npr. televizor), te da ga pokrene samo jednim klikom preko tableta koji je povezan na audio procesor.  

Na terasi, koja je namenjena odmoru zaposlenih u toku radnog vremena instalirani su vodootporni dvosistemski RCF MQ80P-B zvučnici, pogodni kako za unutrašnju, tako i za spoljnu instalaciju (IP 55).

Sistem ozvučenja kontroliše odgovarajući digitalni DSP audio procesor, a klijentu je omogućeno da njime brzo i lako upravlja putem namenske aplikacije na pametnom telefonu ili tabletu. Radi lakše raspodele snage po zonama isporučeni su i četvorokanalni RCF DPS 604X pojačavači.

 

Instalirani sistem ozvučenja u potpunosti je kreiran prema očekivanjima klijenta i stvara ugodnu radnu atmosferu za nove poslovne uspehe.