Lupo rasveta za Videografiju

Videografija je novosadska produkcija koja se dugi niz godina uspešno bavi video snimanjem, odnosno produkcijom reklamnih i muzičkih spotova, kratkih filmova i dokumentaraca, profesionalnom fotografijom, kao i web developmentom, hostingom, web dizajnom i SEO optimizacijom sajtova.

  • Klijent: Videografija
  • Datum projekta: 2020

Razvojem tehnologije menjaju se i trendovi u domenu video produkcije, te je samim tim potrebno konstantno ulagati u visokokvalitetnu opremu za rad kojom će se na najbolji mogući način odgovoriti na zahteve tržišta. Budući da se snimanja često obavljaju na lokacijama koje nemaju pristup električnoj energiji, adekvatna oprema odgovarajućih performansi je od velike važnosti.

Tako nas je Videografija nedavno kontaktirala kako bismo joj pomogli oko nabavke rasvetnih tela koja su lako prenosiva, a poseduju mogućnost rada na baterije.

Obzirom da se snimanja često odvijaju u spoljašnjem okruženu i pri dnevnoj svetlosti, bilo je potrebno da se rasvetna tela, osim dobrom autonomijom rada, odlikuju i velikim intenzitetom svetlosti.

Stoga su se shodno potrebama našeg klijenta LED reflektori iz Lupo Dayled serije pokazali kao pravi izbor.

 

Isporučena rasveta

 

Videografiji su isporučena Dayled 2000 5600, Dayled 1000 5600 i Dayled 650 5600 rasvetna tela. Dayled seriju reflektora odlikuje izvanredno iscrtavanje boja, zahvaljujući upotrebi COB LED dioda napredne generacije i True Color tehnologiji. Uz mogućnost rada na baterije, modeli ove serije dizajnirani su tako da profesionalcima u fotografskoj i video industriji olakšaju svakodnevni posao.

Lupo LED fresneli imaju CRI vrednosti (indeks prikazivanja boja) između 95 i 98, što zavisi od modela i temperature boje. Na taj način boje na snimanju ostaju savršeno izbalansirane i bez neugodnih “bacanja” tipičnih za neprofesionalna LED svetla. Ovi uređaji se takođe odlikuju tihim radom, a omogućavaju snimanje video zapisa bez treperenja (flicker free).

Lupo LED fresneli izrađeni su od tehnopolimera ojačanog ugljenim vlaknima, što ih čini lakim i praktičnim za nošenje i rad. Ovaj materijal garantuje i visoku otpornost tokom upotrebe, istovremeno omogućavajući korišćenje na jednostavan način. Ovi uređaji opremljeni su i digitalnim ekranom koji korisnicima omogućava da jasno i lako vizualizuju, odnosno podese intenzitet svetlosti, kao i DMX kanale.

Svi Lupo proizvodi su kompatibilni sa širokom ponudom dodataka: baterije, v-mount ploče, punjači za baterije, softbox-ovi, prenosne torbe, stativi i kuke.

Uz rad na ovorenom, predstavljaju i odličan izbor kao rasveta za studio.

 

Budući da performanse Lupo Dayled rasvetnih tela u potpunosti odgovaraju potrebama našeg klijenta, verujemo da će u velikoj meri olakšati njegov rad kako u studiju, tako i van njega.