Sistem ozvučenja i video oprema za MaxBet

Kako bi MaxBet objekti svojim gostima omogućili praćenje najnovijih dešavanja iz oblasti sporta i sportskog klađenja, ali i obezbedili najbrži protok i dostupnost informacija, potrebna je adekvatna tehnička opremljenost.

  • Klijent: MaxBet
  • Datum projekta: 2020

U vezi sa tim nedavno smo dobili upit od strane menadžmenta ove kompanije da njenu novu beogradsku poslovnicu opremimo visokokvalitetnim ozvučenjem, kao i video opremom.

 

Instalirana video oprema

 

U objektu je instaliran video zid u konfiguraciji 2x2 sastavljen od 55" monitora. Uz njega je isporučena i ATEN VM6404H video matrica koja omogućava prenos utakmice preko cele površine u vidu jedne slike (110"), kao i prenos četiri različite utakmice na svakom ekranu posebno. Matrica se odlikuje naprednim funkcijama poput one kojom se sprečava da se slika „smakne“ pri celovitom prikazu, što je čest slučaj kod manje kvalitetnih rešenja, dok je sama promena prikaza sadržaja gotovo trenutna.

U drugom delu objekta instaliran je SONY FWD-85X80H/T 85" monitor 4K rezolucije  koji se odlikuje osvetljajem od 560 cd/m² čime je obezbeđena odlična vidljivost unutar njega.

Distribucija video signala od tehničke sobe do video zida i monitora obavlja se preko HDMI HDBaseT ATEN VE801 ekstendera i to putem mrežnog kabla koji omogućava siguran i pouzdan prenos bez stvaranja smetnji usled uticaja zračenja energetskih kablova i mobilne telefonije. 

 

Instalirano ozvučenje

 

Sistemom ozvučenja obuhvaćeno je nekoliko delova poslovnice. U delu objekta predviđenom za sportsko klađenje instalirane su dvosistemske RCF MQ50 – B  nazidne zvučne kutije namenjene za ambijentalno, kao i za ozvučenje tokom praćenja važnih utakmica. Ovaj zvučnik obezbeđuje razumljivost i precizno rasprostiranje zvuka uz široki ugao pokrivenosti, a instalira se veoma lako zahvaljujući integrisanim elementima za montažu. Iste zvučne kutije postavljene su i u prostoru namenjenom igrama na sreću gde služe isključivo za ambijentalno ozvučenje.

U toaletima su postavljeni RCF PL 60 plafonski zvučnici koji se lako ugrađuju u spuštene plafone ili panele, a predstavljaju odličan izbor kada je reč o reprodukciji obaveštenja i ambijentalne muzike. Svoju primenu pronalaze gotovo svuda, a najčešće u sklopu sportskih i tržnih centara, PA sistema i sl.

Isporučen je i 4-kanalni RCF DPS604X pojačavač D klase, kao i odgovarajući predpojačavač-mikseta.

Za puštanje muzike sa računara preko USB kabla obezbeđen je Radial Engineering USB PRO DI box, koji će ujedno sprečiti pojavu „pucketanja“ u zvuku audio sistema.

 

Nakon završene instalacije, naš stručni tim sproveo je obuku tehničkih lica naručioca projekta za rad sa implementiranom audio i video opremom.