Lupo rasveta za Toxic Entertainment Produkciju

Toxic Entertainment Produkcija pruža usluge profesionalne izrade svih vrsta video formata filmske i muzičke produkcije. Uz relevantno znanje i bogato iskustvo, kvalitetna oprema koju bira za rad omogućila je ovoj produkciji da se u svojoj branši visoko pozicionira.

  • Klijent: Toxic Entertainment Produkcija
  • Datum projekta: 2020

Nedavno nas je ova produkcijska kuća kontaktirala u želji da joj pomognemo u odabiru lako prenosive rasvete čiji će kvalitet zadovoljiti potrebe njenih klijenata.

U tu svrhu smo organizovali prezentaciju rasvetnih uređaja u show room-u naše kompanije. Klijent je bio posebno zainteresovan za Lupo rasvetu. Lupo je italijanski proizvođač profesionalne rasvete namenjene produkcijskim kućama, televizijskim i filmskim snimanjima, odn. glavni fokus mu je studijska rasveta. Svi Lupo uređaji bazirani su na robusnosti i kvalitetu svakog detalja. Napravljeni su od inovativnih materijala i koriste najnovije tehnologije u službi svetlosti, što je od izuzetne važnosti kada je rasveta za studio u pitanju. Ojačani tehnopolimer od kog su izrađeni znatno je izdržljiviji od drugih materijala, a istovremeno smanjuje i njihovu ukupnu težinu.

Klijent je takođe izrazio želju da se performanse Lupo rasvetnih tela uporede sa karakteristikama njegovih glavnih konkurenata na tržištu. Prilikom testiranja uređaja korišćen je adekvatan svetlomer, kako bi se klijent uverio u vrednost intenziteta svetlosti, temperaturu boje svetlosti, bojeni spektar po skalama CRI (Ra), eCRI (Re) i TLCI (Television Lighting Consistency Index).

Nakon prezentacije i testiranja, konačan izbor klijenta pao je na Lupo rasvetu.

 

O Lupo rasvetnim uređajima

 

Toxic Entertainment Produkcija se ovom prilikom odlučila za Superpanel Full Color 60 i Superpanel Full Color 30 rasvetna tela kinematografskog kvaliteta pogodna i za najzahtevnija snimanja. Ona poseduju sve funkcije i karakteristike u profesionalnom RGBW LED rasvetnom telu: promenljivu temperaturu boje od 2800K do 10000K, CRI >96, TLCI>98, mogućnost mešanja boja po HSI, kao i RGBW sistemu mešanja boja. Superpanel Full Color 60  i Superpanel Full Color 30 omogućavaju jednostavnu i neposrednu vizuelnu postavku intenziteta, temperature boje, režim boja, podešavanje zelene i magenta boje, dimer krivih, specijalnih efekata i DMX kanala. Sve fukcije Lupo rasvetnih tela razvijene su da olakšaju korisničko iskustvo.

Osim Superpanel Full Color serije, ova produkcija nabavila je i i Superpanel Dual Color 60 LED panele. Superpaneli Dual Color 60 su bicolor rasvetna tela sa promenljivom temperaturom boje od 3200K do 5600K i CRI>96. Visokofrekventna elektronika garantuje rad uređaja bez treperenja (flicker free) čak i za super slow motion.

Svi Lupo Superpaneli mogu da se koriste sa difuzerom ili namenskim softbox-om za još mekše svetlo.

Takođe, produkcija je uz LED panele koji daju meko i difuzno, imala potrebu i za uređajima koji emituju usmereno svetlo. Nakon prezentacije, izbor je pao na Lupo Dayled seriju rasvetnih uređaja. Dayled je serija rasvetnih tela sa fresnel sočivom, koji kao izvor svetlosti koriste LED tehnologiju, prepoznatljivu kod Lupo proizvoda sa visokim CRI>97 i TLCI>98. Na taj način boje na snimanju ostaju savršeno ujednačene, bez neugodnih disbalansa u boji, što se često dešava kad su neprofesionalna LED rasvetna tela u pitanju. Lupo Dayled seriju odlikuje i izvanredno iscrtavanje svetlosti.

Rasvetna tela Dayled serije u svom imenu sadrže i snagu koja je ekvivalent halogenim reflektorima, te je npr. Dayled 1000 ekvivalent halogenom reflektoru od 1 kW.

Naš klijent je nabavio i Dayled 1000 Dual Color i Dayled 2000 Dual Color rasvetne uređaje. Radi se o rasvetnim telima sa izmenljivom temperaturom boje od 3200K do 5600K i digitalnim displejem koji omogućava jasnu i laku vizuelizaciju intenziteta svetlosti i temperature boje, kao i DMX kanale.

Sva Lupo rasvetna tela mogu da rade na struju ili baterije, što klijentu omogućava rad i na terenu, a ne samo u studiju.

 

Pored Superpanel i Dayled rasvetnih uređaja, klijentu je isporučen i Lupo pribor za rad kao što su softbox-ovi, egg create grid-ovi, klapne, V-plate nosači baterija i sl.

 

Uz isporučenu Lupo rasvetu i odgovarajući pribor, Toxic Entertainment Produkcija sada može lakše da snima video spotove visokog kvaliteta, kao i televizijske formate. Kako biste se uverili u kvalitet Lupo rasvetnih uređaja u svakom momentu možete zakazati prezentaciju kod nas ili pogledati video spotove ove produkcije.