Sistem ozvučenja i show rasvete za Skakaonicu

Skakaonica je prva arena za skakanje u Beogradu jedinstvena po tome što se nalazi na plovećem objektu. Mnoštvo trambolina, bazen ispunjen sunđerom, slam area za košarku - samo su neke od atrakcija koje ovaj prostor nudi.

  • Klijent: Skakaonica
  • Datum projekta: 2020

Osim redovnih aktivnosti i iznajmljivanja termina rekreativcima, gimnastičarima i drugim profesionalnim sportistima, Skakaonica se bavi i organizovanjem rođendana i drugih proslava, team building-a, kao i iznajmljivanjem prostora za posebne događaje.

Kako bi tokom boravka u Skakaonici posetioci iskusili nesvakidašnji doživljaj, vlasnik objekta obratio nam se sa zahtevom da osmislimo i u njegovom prostoru instaliramo visokokvalitetan sistem ozvučenja i show rasvete.

Izazov na projektu za naš tim predstavljalo je postavljanje instalacije i montiranje opreme za vreme radnog vremena objekta, bez narušavanja komfora posetilaca i ometanja zaposlenih.

 

O sistemu ozvučenja

 

Implementirali smo rešenje koje obezbeđuje kvalitetnu i linearno raspoređenu  reprodukciju zvuka u prostoru velikog volumena preko dana sa mogućnošću obrade zvuka na višim  nivoima u večernjim časovima, kao i u prilikama kada to programske aktivnosti zahtevaju.

U prostoru su raspoređene ART 735-A MK4 aktivne zvučne kutije opremljene 3" voice coil visokotonskom titanijumskom membranom u kompresionom drajveru sa neodijumskim magnetom. Odlikuju se malom težinom, te su lako prenosive. Pojačavači D-klase iz ART 7 serije zvučnika snage 1.400 W omogućuju realistični odziv, dok napredna RCF FiR filtering tehnologija pruža jedinstveni transparentni zvuk.

Za potrebe organizovanja treninga u Skakaonici isporučen je i Audix AP41 diversity bežični mikrofonski sistem sa B60 bodypack predajnikom, kao i Audix HT2 bežični prepolarizovani kondenzatorski headset mikrofon koji se odlikuje besprekornim audio performansama, zvučnom izolacijom i udobnošću tokom nošenja.

Celokupni sistem ozvučenja, kao i headset mikrofon odlikuje jednostavnost korišćenja.

 

O show rasveti

 

Prema zahtevu klijenta instalirali smo sistem show rasvete koju karakteriše dugotrajnost i izdržljivost uz minimalne troškove održavanja, sa mogućnošću preprogramiranja scenarija koji se jednostavno pokreću prema potrebama.

Instalirani su Chauvet SlimBANK T18 USB trobojni LED wash reflektori namenjeni za "farbanje" ambijenta prostora. Odlikuju se višezonskim efektima i USB kompatibilnošću, a poseduju 18 trobojnih (RGB) LED dioda koje omogućuju glatko mešanje boja. Raspolažu ugrađenim auto programima kojima se lako upravlja putem IRC-6 daljinskog upravljača, Master/Slave ili DMX-a.

Klijent se odlučio i za Chauvet Intimidator Spot 360 LED moving head namenjen kreiranju dinamičkih efekata u prostoru koji je opremljen dvema rotirajućim prizmama koje lako razdvajaju svetlosni snop. Motorizovani fokus korisniku pruža mogućnost stvaranja oštrih gobo obrazaca sa gotovo bilo koje daljine. Upravljanje njime veoma je jednostavno pomoću bežične non-DMX kontrole i IRC-6 daljinskog upravljača.

 

Kako bismo ispitali zadovoljstvo klijenta stupili smo u kontakt sa vlasnikom Skakaonice, gospodinom Bojanom Cvilakom, koji nam je preneo svoja iskustva u radu sa opisanim sistemom ozvučenja i show rasvete.

 

Kada ste odlučili da je nabavka sistema profesionalnog ozvučenja i show rasvete upravo ono što Vam je potrebno za dalji rad Skakaonice?

 

Već od početka znali smo da želimo profesionalni sistem i show rasvetu, ali nepredviđene okolnosti (otvaranje Skakaonice samo četiri nedelje pre Covid19 "zaključavanja") su nam malo poremetile dinamiku ulaganja u poslovanje. Mnogo smo svi srećni zbog toga što sada imamo zvuk i ozvučenje ovakvih performansi. To posebno važi za naše instruktore koji tu provode veliki deo dana.

 

Kakva su Vaša iskustva sa instaliranim sistemima do sada? Da li su naša usluga i sistemi opravdali Vaša očekivanja?

 

Oduševljeni smo! Zaposleni nam svakodnevno šalju slike i hvale izgled objekta - a i gosti, posebno oni sto su boravili u objektu ranije ističu koliko je ambijent sada lep i topao. Oko usluge prodaje i instalacija imam samo reči hvale - svi su zaista vrhunski profesionalci. Sve je izvedeno u dogovorenom roku, prostor je ostavljen besprekorno čist, a gosti bukvalno nisu primetili da se išta radi na objektu dok su skakali.  

 

Kako su Vaši posetioci reagovali na "pojačanje" Skakaonice u vidu nove profesionalne opreme?

 

Veoma pozitivno, stižu pohvale sa svih strana. Gosti koji dolaze u večernjim terminima, kada se najbolje vide efekti, redovno objavljuju svoje slike i snimke na društvenim mrežama i dobijamo puno pozitivnih reakcija u inbox. Želim da istaknem da nam ovaj sistem omogućava da imamo puno novih lepih kadrova, što nam je takođe sjajno za marketing, jer pritiskom samo jednog dugmeta sada imamo 15 izvrsnih različitih "scena" koje farbaju prostor prelepim bojama i motivima.

 

Gospodine Cvilak, veliko hvala na razgovoru i puno uspeha u daljem radu Skakaonice.