DPA mikrofoni u majstorskim rukama Ace Sofronijevića

Pravilo je da ljudi biraju svoje profesije, ali u slučaju Ace Sofronijevića harmonika je jednostavno izabrala njega. Bila je to ljubav na prvi pogled koja istim žarom traje već 33 godine.

  • Klijent: Aleksandar Aca Sofronijević
  • Datum projekta: 2021

I danas ovaj harizmatični muzičar s osmehom prepričava događaj kada je prilikom posete rođacima na Divčibarama prvi put ugledao harmoniku, a zatim satima plakao ne želeći da se kući vrati bez nje. Ganuti roditelji popustili su pred suzama svog četvorogodišnjeg sina, a on im se zahvalio na najlepši mogući način. Predanim radom i iskrenom ljubavlju prema ovom razigranom instrument, izrastao je u jednog od najboljih harmonikaša sa naših prostora.

 

Ovog muzičara krase brojne osvojene titule na harmonikaškim takmičenjima, kao i diploma Muzičke akademije u Kragujevcu koju je i pored svih poslovnih obaveza i nastupa uspeo da završi. Acin talenat pre desetak godina prepoznali su i čelnici “Grand Produkcije”, što je ujedno predstavljalo prekretnicu u njegovoj karijeri. Sarađivao je sa nekim od naših najvećih muzičkih zvezda kao što su Željko Joksimović, Lepa Brena, Marija Šerifović, Miroslav Ilić, Ana Bekuta i mnogim drugim.   

 

Prošle godine ovaj harmonikaš obeležio je 20 godina profesionalnog rada i 10 godina rada za “Grand Produkciju”, a  uspeo je i da ostvari svoj veliki san – da započne rad na otvaranju vlastitog muzičkog studija.

Studio “AS studioton” zvanično je otvoren početkom ove godine u Beogradu. Opremljen prema najvišim svetskim standardima, svojim tehničkim rešenjima pruža širok spektar mogućnosti za snimanje. Pored kompletne muzičke produkcije, nudi i rešenja na polju muzike za filmove i serije, komercijalne reklame, pozorišne predstave i slično.

Akustička obrada prostora, kao najbitniji stub celog projekta, detaljno je planirana i realizovana uz nadzor profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je oprema kojom raspolaže u korelaciji sa njom.

 

Kako je studio opremljen najkvalitetnijom opremom renomiranih proizvođača, Aca nam se obratio sa namerom da svoj mikrofonski arsenal unapredi DPA mikrofonima.

Budući da je bilo potrebno kvalitetno ozvučiti instrumente za stereo snimanja studio smo opremili ST2011AST4011A, i ST4015A stereo pair mikrofonima, 3511A stereo mikrofonskim setom, kao i setom DPA CORE 4099 instrumentalnih mikrofona.

Osim stereo snimanja, modeli DPA 4011A i 4015A su takođe dobar izbor i za snimanje vokala zahvaljujući svojoj linearnoj frekventnoj karakteristici.

DPA Stereo Pair mikrofoni odlikuju se dinamičkim opsegom do 120dB i linearnim frekventnim odzivom, a uspešno i bez distorzije podnose visok SPL. Ova univerzalna DPA serija pencil mikrofona čistog zvuka nezaobilazan je deo opreme kada je u pitanju high-end recording.

4099 CORE instrumentalni mikrofon pogodan je za ozvučavanje velikog broja instrumenata, od gitare, preko klavira, bubnja i harmonike do trube, odnosno od žičanih i duvačkih instrumenata sve do udaraljki. Odbija neželjenu buku i precizno reprodukuje istinski zvuk instrumenta, a zahvaljujući specijalno dizajniranim nosačima lako se postavlja na odgovarajući instrument.

 

Nakon isporuke naš stručni tim obučio je Acu Sofronijevića i njegove saradnike za rukovanje DPA mikrofonima kako bi njihove performanse iskoristili na najbolji mogući način i snimili visokokovalitetne audio zapise.

Slični projekti