Chauvet rasveta za Novosadski dečiji kulturni centar

Novosadski dečiji kulturni centar je najmlađa ustanova kulture koju je osnovao Grad Novi Sad. Zvanično je počela sa radom u maju 2019. godine, a bavi se organizacijom glumačkih, muzičkih, plesnih i drugih aktivnosti kojima podstiče decu i mlade na kreativno razmišljanje.

  • Klijent: Novosadski dečiji kulturni centar
  • Datum projekta: 2021

Kako bi se na što bolji način organizovali festivali, manifestacije, dramski i drugi programi u Novosadskom dečijem kulturnom centru, javila se potreba za nabavkom odgovarajućeg profesionalnog osvetljenja.

Budući da ova ustanova do sada nije raspolagala rasvetnim parkom, nadležna lica su nas kontaktirala kako bismo im pomogli pri odabiru rasvetnih tela koja će u potpunosti zadovoljiti njihove potrebe.

 

U tu svrhu isporučeni su Chauvet EVE F-50Z fresnel reflektori sa LED izvorom svetlosti mekog i toplog snopa. Ovi profesionalni rasvetni uređaji poseduju D-Fi USB kompatibilnost za bežičnu master/slave ili DMX kontrolu, a pogodni su kako za mobilnu, tako i za instalacionu primenu. Opremljeni su i opcijom ručnog zumiranja koja omogućava projekciju sa bilo koje udaljenosti.

Eliminišući potrebu za DMX kontrolom, EVE F-50Z se može koristiti u samostalnom režimu povezujući više jedinica upotrebom naponskih izlaza. Na taj način nema potrebe za korišćenjem produžnih kablova, čime se obezbeđuje ušteda vremena i prostora.

Zbog specifičnosti same sale i scene, kao i nemogućnosti kačenja rasvetnih tela, potrebno je bilo obezbediti i odgovarajuće stalke. U tu svrhu dopremili smo Chauvet CH-06 lagane prenosne stative sa T-barom koji teže samo 5 kg.

Kao deo sistema isporučeni su i DMX kontroler i odgovarajuća mikseta za veće mogućnosti manipulisanja intenzitetom svetlosti, dok je za potrebe govornika i vokalnih solista isporučen Audix F50S dinamički kardioidni mikrofon sa prekidačem.

Osim na samoj sceni, opisani sistem rasvete se može koristiti i za promocije knjiga, otvaranja izložbi i ostale događaje u kulturnom centru koji zahtevaju profesionalno osvetljenje.

 

Jednostavnost i mobilnost ovog sistema će sa sigurnošću olakšati aktivnosti i organizaciju događaja Novosadskog dečijeg kulturnog centra, a svojim performansama upotpuniti doživljaj verne publike.