Chauvet rasveta za Narodno pozorište Kikinda

Pozorišni život u Kikindi počeo je da se razvija još krajem 18. veka. U decenijama koje su usledile on je počivao na gostovanjima putujućih grupa, organizovanju kikindskih studenata, grupa omladinaca i pozorišnih družina. Tako je bilo sve do 1950. godine kada je osnovano Narodno amatersko pozorište koje svoj profesionalni status dobija četiri decenije kasnije.

  • Klijent: Narodno pozorište u Kikindi
  • Datum projekta: 2021

Narodno pozorište Kikinda poverenje publike steklo je kako raznovrsnošću repertoara, tako i kontinuiranim ulaganjem u visokokvalitetnu opremu za rad.

Kako bi spremno uplovilo u novu teatarsku sezonu 2019/2020., donesena je odluka o inoviranju njegovog postojećeg rasvetnog parka. S tim u vezi kontaktirala su nas nadležna lica ove ustanove kako bismo pozorište opremili novim LED reflektorima.

 

Isporučeni LED reflektori

 

U ovu svrhu naša kompanija isporučila je Chauvet EVE E-100Z profilna LED rasvetna tela, koja se odlikuju oštrom projekcijom svetlosnog snopa i LED izvorom svetlosti snage 100W toplo bele boje. Ovi svestrani rasvetni uređaji koriste metalne i staklene gobose kako bi stvorili neverovatne detalje goboa ili dezena, dok ručno zumiranje i noževi olakšavaju kontrolu svetlosnog snopa. EVE E-100Z reflektori isijavaju svetlosni snop jasnih ivica i usmeravaju toplo belo svetlo u bilo kom pravcu, a uz pomoć noževa veoma ga lako “seku”. Na taj način jednostavno se dobijaju nepravilni oblici potrebni za određenu scenu tokom predstave. Ovi rasvetni uređaji dizajnirani su kako za instalacionu, tako i za mobilnu primenu.

Osim profilnih reflektora, pozorište se odlučilo i za Chauvet EVE P-130 RGB rasvetno telo namenjeno za farbanje scene. Ovaj robusni rasvetni uređaj karakterišu izmenljiva magnetna sočiva za modifikovanje širine svetlosnog snopa. Ne poseduje ventilator, što ga čini odličnim izborom kada je u pitanju korišćenje na sceni budući da osigurava tih i beščujan rad.

 

Sa novim rasvetnim telima Narodno pozorište Kikinda je steklo nove mogućnosti za svoj kreativni iskaz, što će produbiti umetnički doživljaj predstava i pozorišta u celini od strane publike.