KVM svič za rental kompaniju Zoom Media

Naš dugogodišnji klijent, rental kompanija Zoom Media iz Novog Sada, za svoje poslovanje bira samo visokokvalitetnu opremu renomiranih proizvođača i redovno je inovira najnovijim audio-vizuelnim tehnološkim dostignućima.

  • Klijent: Zoom Media
  • Datum projekta: 2021

Kako bi se na adekvatan način tehnički opremila za održavanje i prenos jednog od najvažnijih IT događaja kod nas, online Webiz konferenciju, Zoom Media nam se obratila sa zahtevom da se obezbedi pristup radnoj stanici smeštenoj na udaljenoj lokaciji u odnosu na tehničku režiju sa operaterima i omogući kvalitetan prenos audio, video i kontrolnih signala.

 

Za ovu namenu isporučili smo Aten CE820 KVM svič, pouzdano AV/IT rešenje kompanije koja na svetskom tržištu uspešno posluje punih 40 godina.

U pitanju je USB HDMI HDBaseT ™ 2.0 KVM switch koji integriše najnoviju HDBaseT 2.0 tehnologiju za isporuku 4K HDMI video, stereo audio, USB, Ethernet i RS-232 signala do 100 m pomoću jednog Cat6 kabla. HDBaseT 2.0 tehnologija garantuje najpouzdaniji prenos audio, video i kontrolnih signala na tržištu bez bilo kakvih smetnji prouzrokovanih usled RF ili zračenja strujnih kablova. Uz pomoć ovog uređaja Full HD 1080P signale je moguće distribuirati na udaljenosti do 150 m bez slabljenja.  

Budući da su radi uštede električne energije radni serveri tokom višednevne konferencije bili programirani na stand by mod, omogućena je PC wakeup funkcija za njihovo „buđenje“ sa udaljene lokacije. Na taj način radni serveri se pokreću jednostavnim pritiskom na taster predajnika KVM ekstendera bez potrebe za fizičkim odlaskom do radne stanice.

KVM switch je takođe značajno doprineo umanjenju buke u režiji zbog snažnih pogonskih ventilatora radnog servera.

Zahvaljujući jednostavnoj instalaciji preko mrežnog kabla koja podržava različite signale, CE820 se pokazao kao odlično rešenje za primenu u objektima gde je potrebno obezbediti daljinski pristup i kontrolu, poput kontrolnih centara za transport, medicinskih ustanova, industrijskih skladišta i udaljenih radnih stanica.

 

Zahvaljujući performansama i pouzdanosti Aten CE820 sviča konferencija je protekla neometano, a ovaj uređaj će kompaniji Zoom Media ubuduće olakšati mnoge poslovne situacije gde je potrebno daljinsko upravljanje.