Video sistem za kompaniju Ninamedia

Osim što je učvrstila lidersku poziciju u oblastima praćenja i analize medijskog sadržaja, istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnjenja, Ninamedia je tokom godina pokazala uspeh i u domenu prevodilačkih usluga, audio i video produkcije, digitalnog marketinga, ali i organizacije brojnih indoor i outdoor događaja.

  • Klijent: Ninamedia
  • Datum projekta: 2021

Nakon akustičke obrade studijskog prostora kompanije o čemu smo ranije pisali, Ninamedia nam se ponovo obratila sa određenim zahtevom. Ovog puta potrebno je bilo osmisliti i implementirati adekvatno video prezentaciono rešenje u sali predviđenoj za održavanje online konferencije za oko 40 učesnika.

 

U centralnom delu prostorije na posebno projektovan nosač instalirali smo Sony FWD-65X80H/T 65" 4K profesionalne monitore koji omogućavaju svim učesnicima okruglog stola neometano praćenje govora učesnika s druge strane video poziva tokom trajanja konferencije.  

Sony profesionalni monitori poseduju opciju dodatnog zaključavanja u PRO MODE režim čime je zagarantovano prikazivanje samo onog signala koji im je poslat, pri čemu se razlikuju od kućnih televizora koji ne raspolažu ovakvim podešavanjima. Još jedna prednost profesionalnih monitora u odnosu na njih jeste skoro tri puta veći osvetljaj, čime se postiže besprekorna vidljivost prikazanog sadržaja. Monitori omogućavaju svakodnevni rad u režimu 24/7, dok kućni televizori nakon 3-4 meseca celodnevnog rada gube na jačini osvetljaja, te na taj način slika postaje sve manje vidljiva.

Uz integrisani Wi-Fi modul obezbeđeno je puštanje sadržaja sa interneta bežičnim putem, dok je zahvaljujući snažnom procesoru omogućeno emitovanje 4K sadržaja bez ikakvih smetnji, čak i u portrait modu sa USB-a uz ugrađeni media player.

Kako bi se profesionalni monitori udaljeni 25 m od tehničke režije pokrenuli s lakoćom posebna pažnja posvećena je pojednostavljenju distribucije signala. U ovu svrhu obezbeđeni su ATEN VE801 HDbaseT ekstender HDMI signala, ATEN VC880 HDMI de-embedder i ATEN VS184B HDMI spliteri koji su omogućili prenos slike 4K rezolucije bez kašnjenja.

 

Uprkos kratkom roku isporuke s kojim smo se suočili prilikom izvođenja ovog projekta, naš iskusni tim uspeo je da uspešno instalira opremu i pusti sistem u rad na sam dan događaja.

 

Osim za potrebe ove konferencije, Ninamedia ovaj video prezentacioni sistem može koristiti i tokom online sastanaka, kao i prilikom organizacije drugih događaja.