LED rasveta za Slovačko vojvođansko pozorište

Slovačko vojvođansko pozorište institucija je vojvođanskih Slovaka nastala sa ciljem da razvija pozorišnu kulturu na profesionalnom nivou, uz negovanje jezika, tradicije i kulture ovog naroda. Ono ujedno predstavlja i jedini profesionalni teatar van granica Slovačke u kom se predstave izvode na slovačkom jeziku.

  • Klijent: Slovačko vojvođansko pozorište
  • Datum projekta: 2021

Kako bi se na adekvatan način pristupilo zahtevima scene i ispunila očekivanja publike, Slovačko vojvođansko pozorište odlučilo je da modernizuje rasvetni park, odnosno da zameni rasvetne uređaje sa halogenim sijalicama visokokvalitetnim LED reflektorima. Zahtev nadležnih iz pozorišta bazirao se na nabavci rasvetnih tela koja se odlikuju pouzdanošću u radu i lakoćom upravljanja, a takođe obezbeđuju i uštedu električne energije.

U tu svrhu AVL Projekt je isporučio profilne i RGB LED reflektore za farbanje scene.  

 

LED profilni zoom reflektori Chauvet EVE E-100Z uglovanosti od 14° do 30° i snage izvora 100 W emituju toplo belo svetlo i podržavaju kontrolni DMX protokol. Ugrađeni noževi visokog kvaliteta omogućuju precizno sečenje svetlosnog snopa prema želji dizajnera svetla. Snaga osvetljaja iznosi 15.000 lux pri uglovanosti od 14° na rastojanju od 2 m. Reflektori poseduju USB ulaz sa mogućnošću priključka dodatnog USB adaptera za bežični prenos DMX signala sa kontrolnog uređaja.

Za farbanje scene obezbeđeni su Chauvet EVE P-130 RGB LED wash reflektori sa 40 dioda (13 crvenih, 13 zelenih i 14 plavih), ukupne snage 130 W. Korišćenjem izmenjivih magnetnih ramova sa sočivima od 25° i 45° lako se postiže promena uglovanosti, dok su kao dodatni pribor isporučene klapne za usmeravanje svetlosnog snopa, kao i kuke za njihovo kačenje na šipke.  

Sva rasvetna tela su potpuno bešumna što ih čini odličnim izborom za pozorišne predstave, dok njihova flicker-free odlika omogućava kvalitetna snimanja.

 

Performanse isporučenih Chauvet reflektora u potpunosti odgovaraju potrebama i zahtevima Slovačkog vojvođanskog pozorišta, pa će sa sigurnošću opravdati i očekivanja verne publike.