Video konferencijsko rešenje za efiport Gmbh

Nemačka kompanija efiport GmbH je inovativni provajder tehnoloških obrazovnih rešenja. Podružnica je privatnog univerziteta Frankfurt School of Finance and Management Gmbh, a rešenja koja nudi namenjena su postizanju maksimalne efikasnosti učenja za mala i srednja preduzeća, kao i obrazovnih institucija.

  • Klijent: efiport Gmbh
  • Datum projekta: 2021

Kako se video konferencijski sistem koji smo imali priliku nedavno da implementiramo pokazao kao odličan izbor koji je omogućio efektivnije sastanke i radne procese zaposlenih, menadžment ove kompanije nas je ponovo kontaktirao u vezi sa novim video konferencijskim rešenjem. Na ovakvu odluku menadžmenta je svakako uticao i odličan odnos cene i kvaliteta.

Infobit iCam VB50 USB 3.0 PTZ kamera rezolucije 4K@60Hz, sa 5 x zoom podesivim uglom, ugrađenim stereo zvučnicima i 4 beam forming mikrofona registruje govor  korisnika na rastojanju od 6 m. Kamera omogućava i priključenje dodatnog mikrofona preko USB priključka. Budući da poseduje horizontalni ugao pokrivanja od 120° u kadar može smestiti sve učesnike sastanka.

U samom uređaju integrisane su napredne funkcije za eliminaciju eha, suzbijanje ambijentalne buke iz prostora, automatsko podešavanje nivoa zvuka govornika, automatsko kadriranje svih učesnika sastanka, podešavanje zoom-a i fokusa kamere kako bi odgovarao svima na ekranu (Automatic Framing), kao i Speaker/Voice Tracking opciju inteligentnog fokusiranja na osobu koja govori, čak i u pokretu.

WDR (Wide dynamic range) funkcija omogućava prenos jasnije i oštrije slike sa kamere na mestima gde je ambijent suviše taman ili svetao za snimanja.

Kamera je kompatibilna sa svim vodećim video konferencijskim platformama i operativnim sistemima, a može se i bežično povezati na mobilini telefon preko Bluetooth® 5.0 tehnologije, te na taj način omogućava brzu i laku razmenu sadržaja.

 

Kako je prethodno implementirani sistem u potpunosti opravdao očekivanja klijenta, te omogućio kvalitetan rad zaposlenih, uvereni smo da će i ovo intuitivno video konferencijsko rešenje imati isti učinak.