d&b ozvučenje za Dženana Lončarevića

Dženan Lončarević – skoro da nije potrebno reći išta više od toga. Reč je o pevaču koji je svoj prvi album izdao još 2007., iako je muzičku karijeru započeo mnogo ranije. Danas se može pohvaliti sa 5 solo albuma, više od 30 singlova i mnogim duetima sa najpoznatijim srpskim pevačima.

  • Klijent: Dženan Lončarević
  • Datum projekta: 2019

AVL Projekt ga je upoznao kao muzičara koji jednaku važnost pridaje svim aspektima svog posla, pa tako i opremi koju koristi na svojim koncertima. A kad nam je već ozvučenje otvorilo vrata poznanstva, rešili smo da iskoristimo priliku i da sa Dženanom porazgovaramo i o drugim temama.

 

Slušali ili ne slušali Vašu muziku, svi su čuli za Dženana Lončarevića. Što je još interesantnije, nisu čuli za Vas čitajući natpise iz žute štampe. Kako se to postiže?

 

Vrlo lako. Sve ovo što se zove estrada, ja ne svrstavam u cirkus kao što je danas kod većine tako. Jednostavno, vrlo je lako sve staviti na svoje mesto i u pravoj meri!

 

Oduvek ste u muzici, još iz doba niže osnovne škole. To bi značilo da je muzika u Vašim genima, zar ne?

 

Tako je, uvek se u mojoj kući pevalo. Oba starija brata su svirala, pa je nekako očekivano bilo da i ja krenem u muzičke vode. E, ali ja sam to shvatio kao ljubav i kao poziv kojim ću se baviti i srcem, i dušom.

 

Pored nesumnjivog talenta za muziku i njegovog višedecenijskog negovanja, muzičar Vašeg kova mora da poseduje i preduzetničke odn. menadžerske veštine, jer valja i živeti od muzike. U čemu se one ogledaju kod Vas?

 

Ja smatram da svaki posao kojim se čovek bavi i radi, onako predano na tome, je isplativ i itekako se može živeti i od muzike. Ali isto tako smatram da, koliko dobiješ, toliko moraš i dati!

 

Kako birate pesme? Ili pesme biraju Vas?

 

I jedno i drugi, postoje pesme koje sam ja birao, a postoje i one koje su mene birale.

 

A ozvučenje na kojem ćete svirati, jer zvuk i zvuk nisu uvek isti? Koliko Vam je važna adekvatna tehnička opremljenost, a znamo da Vam je važna i da li mislite da publika uočava razliku?

 

Itekako publika čuje razliku. Meni je veoma bitno da kada dođem na zakazani nastup, svim tim ljudima ponudim i ugođaj koji će biti vrhunski u svakom pogledu. Tako da, pored još nekih mojih kolega, ja sam jedan od onih koji baš ulaže u opremu, a posebno u ozvučenje. Pritom, ne kupujem ozvučenja zbog prestiža, već se dobro posavetujem sa stručnjacima i sve to na kraju zvuči JAKO DOBRO.

 

Koje ozvučenje trenutno koristite? Kako ste se opredelili baš za taj sistem?

 

Trenutno koristim sistem d&b i JAKO, JAKO sam srećan i zadovoljan! Odavno postoji želja da imam ovaj sistem i napokon sam i to ostvario. Zahvaljujuci AVL Projektu sada imam sistem od kojeg zastaje dah – kako onima koji se u ozvučenja ne razumeju, tako bogami i onima koji znaju šta je dobar zvuk.

 

Kada bismo hteli do kraja ovog leta da dođemo na Vašu svirku, koje mesto nam preporučujete?

 

Biće me svuda i svuda ćemo se lepo slušati, jer će moje ozvučenje svirati na skoro svim nastupima!

Foto: Dženan Lončarević/Instagram