Video konferencijski sistem za efiport GmbH

Nemačka kompanija efiport GmbH, ispostava privatnog univerziteta Frankfurt School of Finance and Management GmbH, bavi se tehnološkim inovacijama na polju obrazovanja. U domenu svog poslovanja nudi rešenja za maksimalno povećanje efikasnosti učenja u malim i srednjim preduzećima, kao i obrazovnim institucijama.

  • Klijent: efiport GmbH
  • Datum projekta: 2021

Kompanija efiport Gmbh nedavno je otvorila svoju poslovnicu i u Novom Sadu. Da bi se zaposleni na jednostavan, a efektivan način fokusirali na kreiranje kvalitetnog eLearning sadržaja, bilo je potrebno opremiti prostor pouzdanom video opremom.

Na realizaciji ovog zadatka angažovana je naša kompanija u saradnji sa partnerom na projektu, firmom Enterijer Nešević.

 

U osnovi video konferencijskog rešenja nalazi se all-in-one Infobit iCam VB30 USB kamera koju odlikuje 4K@30Hz rezolucija i ugao gledanja od 130°. Uređaj karakterišu napredne funkcije eliminacije eha, suzbijanja ambijentalne buke u prostoru i automatskog podešavanja nivoa zvuka govornika prilikom menjanja pozicije u odnosu na mikrofone tokom govora. Odlikuje se i funkcijom Speaker/Voice Tracking pomoću koje se inteligentno fokusira na osobu koja govori, čak i tokom kretanja.

Kamera poseduje 4 mikrofona dometa 8 m namenjenih za šest učesnika, a u njoj su integrisani i stereo zvučnici snage 5 W koji omogućavaju odličnu čujnost i razumljivost tokom video konferencije. Po potrebi moguće je priključiti i dodatni mikrofon preko 3.5 mm priključka.

Video konferencijski sistem je u potpunosti plug & play rešenje, čije je povezivanje sa računarom brzo i jednostavno zahvaljujući  USB 3.1 Gen1 ekstenderu Aten UE3310  koji omogućava daisy chain proširenje do 50 m.


Kako isporučeni sistem predstavlja dugotrajno i pouzdano rešenje koje odlikuje jedinstven odnos cene i kvaliteta, njegove funkcije i performanse obezbediće kvalitetan rad zaposlenih novootvorene poslovnice efiport Gmbh kompanije, kao i zadovoljstvo njihovih klijenata.