Chauvet rasveta za Toxic TV

Toxic TV je medijska kuća koja emituje program muzičko-zabavnog sadržaja, odnosno video spotove muzičkih zvezda sa ovih prostora, emisije o poznatima, kao i talk show programe.

  • Klijent: Toxic TV
  • Datum projekta: 2021

Kako bi se omogućio što kvalitetniji rad jedne televizijske kuće, potrebno je da ona raspolaže odgovarajućom opremom. Stoga nas je rukovodstvo Toxic televizije nedavno kontaktiralo kako bismo mu pomogli pri nabavci pouzdane profesionalne rasvete koja bi obezbedila kvalitetno i efikasno snimanje TV emisija.

 

Nakon uspešne prezentacije u Toxic televiziji, klijent se odlučio za reflektore iz Chauvet Ovation Variable White serije, odnosno Ovation E-930VW profilno i Ovation F-915VW fresnel rasvetno telo.

Ova serija reflektora odlikuje se LED izvorom svetlosti i bogatom kombinacijom boja ugrađenih dioda (crvena, zelena, plava, royal plava, narandžasta i lime). Pomoću njih ova rasvetna tela omogućavaju farbanje svetlosti u bilo kojoj željenoj nijansi mešanjem navedenih boja,  a uz pomoć preseta i temperature boje od 2800K do 8000K sa CRI>90 emituju svetlost u beloj boji.

Takođe, pored mogućnosti farbanja i promene temperature boje bele svetlosti ova serija rasvetnih tela poseduje i mogućnost korekcije zelene, odnosno +/- green filter. Ovo predstavlja izuzetno korisnu opciju za broadcast kako bi se izbegla zelena slika, odnosno umanjila refleksija zelene boje pri snimanju green screen-a.

Jedan od ključnih faktora za donošenje konačne odluke klijenta o izboru svakako je bio i promenjivi PWM (Pulse Width Modulation)  pomoću kog je omogućeno snimanje kamerom i u super fast modu bez flikeringa na kameri.

Sa reflektorima je isporučena i prateća oprema – zum sočivo i iris za profilno, kao i klapne za fresnel rasvetno telo.

 

Novom opremom u velikoj meri olakšan je rad direktorima fotografije Toxic televizije, što će usled nebrojenih kreativnih mogućnosti, promena temperature boje i farbanja određenih delova kadra, rezultirati visokim kvalitetom snimljenih emisija.