Video prezentacioni sistem za udruženje E.VV.A.

Udruženje za razvoj tehnološkog preduzetništva E.VV.A. osnovano je 2020. godine u Novom Sadu sa željom da inicira, stimuliše, stvara, organizuje, koordinira, podržava i realizuje akcije koje doprinose IT zajednici, kroz razvoj tehnološkog preduzetništva, edukaciji građana, podršku biznisima koji se bave informacionim tehnologijama, saradnju sa edukativnim ustanovama koje doprinose jačanju IT zajednice i širenju znanja iz iste oblasti.

  • Klijent: Udruženje E.VV.A.
  • Datum projekta: 2021

U skladu sa ciljevima udruženja da okuplja i pomaže zajednicu inovatora i tech preduzetnika, kojima obezbeđuje prostor i uslove za efikasan rad, sa željom da stvori najbolje uslove za svoje članove kroz ulaganje u razvoj resursa i kapaciteta, udruženje E.VV.A. nas je, zajedno sa našim  partnerom na projektu, kompanijom VIP Mobil Novi Sad, angažovalo na opremanju lobija i sale za sastanke u novoj poslovnoj zgradi video prezentacionom opremom odgovarajućih performansi. Tako smo klijentu isporučili Sony profesionalne monitore i Lumens kamere.

 

Oprema za salu za sastanke

 

Za potrebe sale za sastanke isporučeni su profesionalni monitori Sony FW-65BZ35F koje odlikuje 4K rezolucija i snaga osvetljaja 620 cd/m², a predviđeni su za režim rada 24/7. Poseduju ugrađeni senzor za automatsku regulaciju osvetljaja u zavisnosti od ambijentalnog svetla. Zahvaljujući HDR (High Dynamic Range) tehnologiji, slika koju prezentuju je kristalno jasna, sa odličnom reprodukcijom boje i velikim kontrastom.

Uz monitore, isporučene su i Lumens VC-B10U i Lumens VC-B2U USB kamere za video konferenciju HD rezolucije. Kamere poseduju široki ugao gledanja od 90°, odnosno 120°, kao i dvostruke ugrađene mikrofone koji "hvataju" glas sa rastojanja do 3,6 m. Zahvaljujući tehnologiji korekcije, one omogućavaju snimanje video zapisa bez distorzije, tako da je govornik čak i pri većim pokretima tokom snimanja uvek u fokusu. Kamere su kompatibilne sa svim vodećim platformama: Zoom, Skype, Microsoft Teams, Google Meet, Cisco Webex, itd.

 

Oprema za lobi

 

U lobiju su instalirani profesionalni 75" Sony FWD-75X80H/T monitori 4K rezolucije, predviđeni za rad 18/7. Poseduju integrisani tjuner, a omogućavaju i puštanje sadržaja sa USB stick-a preko ugrađenog USB medija plejera ili Apple uređaja putem AirPlay funkcije. Monitori rade u Pro modu koji omogućava njihovo zaključavanje, čime se onemogućava neovlašćeni pristup njihovom sadržaju.

 

Nakon završene instalacije naš tim obučio je tehnička lica naručioca projekta za rad sa video prezentacionim sistemom.