Video projekcioni sistem za Kulturni centar Ub

Kulturni centar Ub obavlja širok spektar delatnosti u oblasti kulture i turizma na području opštine Ub. Ova ustanova redovno organizuje gostovanja profesionalnih, amaterskih i pozorišta za decu, kao i brojne manifestacije: Ubske večeri, Repassage fest, Nedelju ruskog i pravoslavnog filma, Zlatni dan, Mali pivski fest i druge.

  • Klijent: Kulturni centar Ub
  • Datum projekta: 2022

Kako bi se realizovale pozorišne predstave, bioskopske projekcije i druge aktivnosti u Kulturnom centru Ub, doneta je odluka o nabavci laserskog projektora sa distribucijom signala koji bi omogućio kvalitetnu audiovizuelnu reprodukciju filmova i različitih scenografskih sadržaja.

Izbor je pao na Sony VPL-PHZ60 laserski projektor koji, zahvaljujući svojim performansama, predstavlja odlično rešenje kada je reč o odnosu cene i kvaliteta.

Projektor odlikuje WUXGA rezolucija, laserski izvor svetlosti čiji radni vek iznosi minimalno 20.000, te snaga osvetljaja od 6.000 lumena.

Zahvaljući kontrastu (full white/full black) koji iznosi oo:1 obezbeđuje izuzetno oštre slike i zasićene boje.

Odlikuje se velikom mobilnošću zahvaljujući malim dimenzijama (422x129x338 mm) i težini (oko 7kg).

Uređaj poseduje funkciju inteligentnog podešavanja koja omogućava kontrolu više parametara (boja, osvetljaj, buka ventilatora itd.) čime se maksimizuju njegove performanse, kao i funkciju Bright View koja omogućava dodatno pojačanje osvetljaja za prostore sa većim ambijentalnim svetlom.

Zahvaljujući širokom opsegu vertikalnog i horizontalnog lens shift-a, kao i radu u bilo kom položaju (360°) veoma je fleksibilan pri instalaciji, čime je omogućena njegova postavka na bilo kom mestu prema potrebi scenografskog elementa za pozorišnu predstavu.

Projektor poseduje HDBaseT ulaz koji omogućava jednostavan prenos AV signala preko S/FTPCat6 mrežnog kabla bez smetnji od elektromagnetnog zračenja zajedno sa Infobit E70C-T HDMI HDBaseT predajnikom.

Maksimalni nivo buke video projektora u standardnom modu rada je manji od 35dB, što je od krucijalnog značaja za realizaciju pozorišnih predstava.

Za centralnu distribuciju AV signala zadužen je Aten VS482 prezentacioni svičer sa 4 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza, kao i audio ulazom koji se vodi na postojeći audio sistem.

 

Mobilnost projekcionog sistema i jednostavnost upravljanja njime olakšaće zaposlenima u Kulturnom centru Ub izvođenje predstava i organizaciju raznih događaja, te upotpuniti doživljaj verne publike.