Rampa sa šinskim sistemom za pomeranje zavese i LED rasveta za Kulturno-obrazovni centar Boljevac

Кulturno-obrazovni centar Boljevac jedina je institucija kulture u boljevačkoj opštini, a pod sadašnjim imenom deluje od 1977. godine. Ova ustanova organizuje kulturno-umetničke programe u sopstvenoj produkciji (koncerti, performansi, akademije), gostovanja profesionalnih i amaterskih ansambala, te samostalnih umetnika (pozorišne predstave, koncerti, izložbe, tribine, promocije), kao i redovne bioskopske projekcije.

  • Klijent: Kulturno-obrazovni centar Boljevac
  • Datum projekta: 2022

Kako bi se ove aktivnosti organizovale na što kvalitetniji način, KOC Boljevac se odlučio za inoviranje raspoložive opreme za rad, odnosno nabavku sistema pomeranja zadnje zavese i nove rasvete.

 

Nakon obilaska terena i analiziranja trenutnog stanja, te sagledavanja potreba klijenta, isporučena je Litec rampa za kačenje sistema za pomeranje zavese. Kako su svi zidovi i plafon u sali centra izrađeni od gipsa nije postojala mogućnost direktnog kačenja šinskog sistema, te je isporučena P aluminijumska rampa koja nosi šinski sistem. Korišćena je konstrukcija QX30SA nosivosti od 800kg uniformno raspoređene težine na širini od 10m, što predstavlja dovoljnu nosivost za šinski sistem i montiranu rasvetu, kao i za kačenje različitih scenografskih elemenata po potrebi.  

ShowTex ručni šinski sistem za pomeranje zavese funkcioniše uz pomoć kanapa i kontra tega. Kontra teg olakšava povlačenje kanapa, a uz pomoć kolica koja se nalaze unutar šine, zavesa se pomera lagano i bez zapinjanja. U skladu sa zahtevom klijenta na polovini šine našao se sistem preklapanja zavese kako bi se zavesa mogla otvarati na pola. U slučaju da se zavesa zanjiše spoj se neće videti, jer je preklapanje takvo  da onemogućava uvid u prostor iza zavese.

 

Pored aluminijumske rampe i šinskog pomeranja zavese, ovaj kulturno-obrazovni centar nadogradio je i svoj rasvetni park. Chauvet Ovation F-415VW LED reflektor sa fresnel sočivom za portal i mogućnošću promene temperature boje od 2.800K do 8.000K uz CRI>93 predstavlja odličan izbor za potrebe bine i pravaca svetla sa portala. Za kontra svetlo namenjene su LED parke Chauvet SlimPar Pro Q sa opcijom montiranja klapni za dodatnu kontrolu snopa svetlosti.

 

Uzimajući u obzir sve isporučenu i montiranu opremu, Kulturno-obrazovni centar Boljevac u potpunosti je spreman za nove projekte, a pozitivna reakcija vernih posetilaca sa sigurnošću neće izostati.