Video zid 2x2 za MaxBet

Kompanija Maxbet veliku pažnju posvećuje nabavci opreme koja će osigurati kvalitetno praćenje najnovijih dešavanja iz oblasti sporta i sportskog klađenja, obezbeđujući tako najbrži protok i dostupnost informacija svojim korisnicima.

  • Klijent: MaxBet
  • Datum projekta: 2022

Za novootvorenu filijalu MaxBet-a u Novom Sadu nedavno smo instalirali video zid u konfiguraciji 2x2 sačinjen od 55" profesionalnih monitora koji će klijentima obezbediti praćenje dešavanja iz oblasti sporta i sportskog klađenja na velikoj prezentacionoj površini.

 

Profesionalni monitori u sastavu video zida izrađeni su od IPS panela koji omogućavaju prikaz živih, zasićenih boja i obezbeđuju najširi ugao gledanja. Odlikuje ih HD rezolucija i osvetljaj od 500 cd/m², a predviđeni su za režim rada 24/7. Rastojanje između dva monitora (bezel) iznosi samo 3,5 mm. Postavljeni su na zidne nosače koji omogućavaju fino podešavanje bezela između njih, jednostavno održavanje i servis.

 

Video wall kontroler Infobit iWall 409 odlikuje 4K@60Hz rezolucija, a opremljen je priključnim ulaznim 4xHDMI/1x DP konektorima i 9x HDMI/1xDP loop, kao i audio izlazom. Podržava kaskadno povezivanje više uređaja što omogućava kreiranje video zidova većih konfiguracija.

 

Višestruki način prikazivanja slike na video zidu obuhvata prikaze:

  • pojedinačne slike,
  • PIP (slika u slici),
  • POP (slika na slici),
  • PYP (slika pored slike gore-dole ili uporedo levo-desno)
  • Quad mode (prikaz četiri slike),
  • prikaz slike u portrait modu, rotacija od 90° i/ili prikaz slike u rotaciji od 180°.

Kontroler odlikuje FPGA tehnologija, obrada signala u realnom vremenu bez kašnjenja, kao i hardver koji ne zahteva upotrebu Windows OS, te nema bojazni od pojave plavog ekrana, rizika od virusa, kvara i "ranjivosti" OS-a što rezultira uštedom IT resursa firme. Podržava višestruke konfiguracije video zida (1x3, 2x2, 2x3, 2x4, 3x2, 3x3,4x2 i više), kao i povezivanje više uređaja konfiguracije 3x6 ili 3x9.

 

S obzirom da je video wall kontroler postavljen na udaljenoj lokaciji, distribucija audio, video i kontrolnih signala obavlja se preko 4 seta HDMI HDBaseT Infobit E70C ekstendera koji prenose signale preko S/FTP Cat6 mrežnih kablova, pri čemu je podržan prenos 4K@30Hz rezolucije na rastojanje od 40 m, odnosno HD rezolucije na rastojanje od 70 m. Set predajnik/prijemnik omogućava dvosmerni prenos IR i RS-232 kontrolnih signala, kao i napajanje PoC (power over Cable).

 

Nakon završene instalacije, naš stručni tim sproveo je obuku tehničkih lica naručioca projekta za rad sa video opremom.