Rasveta i mobilna bina za CZK opštine Brus

Centar za kulturu opštine Brus bavi se umetničkim i književnim stvaralaštvom, scenskom umetnošću, kao i prikazivanjem filmskih ostvarenja. U njegovom sklopu osim bioskopske i male sale, nalaze se i Zavičajni etnografski muzej i suvenirnica.

  • Klijent: CZK opštine Brus
  • Datum projekta: 2022

Uspešnim učešćem u javnoj nabavci AVL Projekt je dobio priliku da za potrebe organizovanja manifestacije “Dani opštine Brus” i drugih kulturnih dešavanja isporuči rasvetnu opremu i mobilnu binu ovoj ustanovi kulture.

 

Everdeck mobilna bina (7x6 m) predviđena je kako za unutrašnju, tako i za spoljašnju upotrebu. Gornji sloj binskih segmenata (panela) koji je sačinjavaju izrađeni su od brodske šperploče, materijala sa vodootpornim i vatrootpornim svojstvima i površinom protiv klizanja.

Aluminijumski okviri binskih segmenata opremljeni su nosačima za noge i dodatkom za njihovo povezivanje, što garantuje sigurnost i pouzdanost pri realizaciji kulturnog programa zbog vibracija koje se mogu javiti prilikom izvođenja. Uz binu su isporučene i odgovarajuće podesive stepenice sa rukohvatima i sigurnosnim ogradama.

Binski segment poseduje TUV sertifikat kojim se potvrđuju navedeni parametri.

Na Everdeck konstrukciji za kačenje rasvete postavljeni su Everdeck ručni liftovi (vinčeri) nosivosti do 300 kg na visini do 6,5 m.

Za farbanje scene namenjeni su Chauvet SlimBank T18 USB, moćni LED paneli sa izvorom svetlosti od 18 trobojnih RGB LED dioda sa briljantnim "eye candy" efektima za glatko mešanje boja. Karakteriše ih D-Fi USB kompatibilnost za bežičnu Master/Slave ili DMX kontrolu. Podesive klapne koje dolaze uz uređaj pomažu boljem usmeravanju i kontrolisanju svetlosnog snopa.

Za kontrolu rasvete namenjen je lako prenosivi Chauvet Obey 70 DMX rasvetni pult koji omogućava DMX kontrolu do 12 reflektora.

 

Nakon montaže opreme za potrebe manifestacije “Dani opštine Brus”, naš stručni tim obučio je tehnička lica naručioca projekta za rad sa njom.

Slični projekti