MA Lighting rasvetni pult za MTS Dvoranu

MTS Dvorana, bivša dvorana Doma sindikata, najveći je kongresni i poslovni centar u strogom centru Beograda sa višedecenijskom međunarodnom, regionalnom i domaćom tradicijom. Ovaj moderan kompleks jedinstvenog arhitektonskog identiteta mesto je organizovanja različitih vrsta događaja: filmskih projekcija, predstava, koncerata, festivala, opere, baleta, kao i konferencija, kongresa, seminara i drugih poslovnih događaja.

  • Klijent: MTS Dvorana
  • Datum projekta: 2022

Kako bi se ova dešavanja organizovala na što bolji način, nadležna lica MTS Dvorane odlučila su se za nabavku modernog multifunkcionalnog rasvetnog pulta koji može da odgovori potrebama svakog dizajnera svetla, te nas kontaktirala vezano za ovaj upit.

 

Klijent se odlučio za grandMA3 onPC command wing konzolu koja poseduje sve funkcije kojima se odlikuju i ostali rasvetni pultovi iz čuvene grandMA3 serije. Opremljena je intuitivnim grandMA3 onPC softverom koji je čini jednostavnom za korišćenje.  

Zahvaljujući USB konekciji između grandMA3 onPC command wing-a i računara na kom je pokrenut grandMA3 onPC softver korisniku su na raspolaganju svi ulazi i izlazi grandMA3 konzole, kao i opcije DMX, MIDI, Timecode i remote upravljanje.

 

Za lakšu i pouzdaniju distribuciju signala isporučen je i Chauvet Net-X II DMX/Ethernet node.

Ovaj  uređaj sa 8 DMX izlaza može da upravlja ArtNet ili sACN protokolima, dok njegovi DMX ulazi mogu da budu podešeni kao standardni DMX ulazi, portovi koji šalju isti univers ili na neki drugi način koji najviše odgovara korisniku u zadatom trenutku. Podešavanje node-a se može obavljati putem ekrana na samom uređaju ili putem web servisa.

 

Kombinacijom grandMA3 onPC command wing konzole i Chauvet Net-X II node-a dizajnerima svetla u MTS Dvorani omogućena je potpuna fleksibilnost u radu i date nebrojene mogućnosti kontrole rasvete, čime smo u potpunosti odgovorili na zahtev klijenta.