DiGiCo SD11 konzola i Waves server za Aca Pejovića

Aco Pejović slovi za pevača za čije se koncerte traži karta više. Još u tinejdžerskim danima odlučio je da muzika bude njegov životni poziv, a svoj prvi album izdao je pre više od dve decenije. Korak po korak, nizao je hitove i hrabro grabio lestvicama uspeha na domaćoj sceni.

  • Klijent: Aco Pejović
  • Datum projekta: 2022

Danas se može pohvaliti izuzetno posećenim nastupima kako kod nas, tako i u inostranstvu. Nije ovo bez razloga. Talentovani muzičari na bini, iskusni tim tehničke podrške, kao i profesionalna audio oprema premijum kvaliteta – tako svaka Acina pesma postaje vrhunski slušalački doživljaj.

 

Kako bi spremno dočekao letnju sezonu i opravdao očekivanja publike, pevač se odlučio za unapređenje postojeće audio opreme. Budući da se već upoznao sa sjajnim performansama DiGiCo SD9 miksete, nabavka DiGiCo SD11 konzole je predstavljala sledeći logičan korak ka postizanju besprekornog zvuka.

 

DiGiCo SD11 konzola predstavlja jedan od najtraženijih kompaktnih prenosivih miksera koji odlikuje Stealth Digital Processing i Super FPGA tehnologija.

Sa svojom čeličnom šasijom i aluminijumskom površinom presvučenom polikarbonatom na kojoj se nalazi 15-inčni TFT LCD touch screen i 12 pokretnih fadera osetljivih na dodir, ona predstavlja istinsko oličenje snage i brzine. Odlikuje se velikim brojem kanala, odnosno  48 ulaznih kanala na 48kHz ili 96kHz, dok master sekcija objedinjuje 12 izmenjivih 32-band grafičkih ekvilajzera, 6 stereo efekata i 8 kontrolnih grupa (VCAs). Uz snapshots omogućeno je prebacivanje između potpuno završenih i unapred pripremljenih konfiguracija u bilo kom live okruženju, bez obzira da li se radi o probi, podešavanju sistema ili samom događaju.

Uz SD11 mikser pevač je nabavio i Waves SoundGrid Extreme server kako bi sa konzolom mogao koristiti i plug-inove, te na taj način iskoristiti sav potencijal koji ona pruža. Waves komponente omogućavaju obradu plugin-ova u realnom vremenu uz pomoć računara na kojem je instaliran SuperRack, softver koji ih kontroliše.

Opisani sistem, Aco može da koristi sa ranije nabavljenim DiGiCo D2 Rack  stagebox-om koji radi na visokom sample rate-u. Uređaj je opremljen sa dva MADI porta, koji su dostupni kao BNC ili DiGiCo CAT5E konekcije koje su standardno dostupne na SD9 i SD11 konzolama. Ovi portovi omogućuju rack razmenjivanje na 48K između bilo koje dve konzole iz SD serije.

 

DiGiCo i Waves sistem svojim brojnim mogućnostima, kompaktnošću i izdržljivošću u potpunosti odgovara potrebama pevača, te omogućava istančano podešavanje zvuka na koncertima za još bolji i efektniji doživljaj.