Ozvučenje, scenska rasveta i bioskopska oprema za letnju scenu Doma kulture u Pirotu

Dom kulture Pirot osnovan je 1986. godine i predstavlja temelj na kome počiva kulturni život ovog grada. Realizacijom kulturno umetničkih programa i organizovanjem javnih gradskih manifestacija, organizacioni je centar zajednice čija se svrha ogleda u tome da zadovolji kulturne potrebe građana Pirota, očuva i prezentuje kulturno nasleđe Pirota i pirotskog kraja, te podrži savremene kulturne stvaraoce u gradu.

  • Klijent: Gradska uprava grada Pirota
  • Datum projekta: 2022

Jedan od najzapaženijih projekata Doma kulture jeste Pirotsko kulturno leto u okviru kog se održavaju koncerti, radionice, sportski i mnogi drugi događaji.

Kako bi se ova tradicionalna manifestacija organizovala na što bolji način, Gradska uprava Pirota je početkom ove godine izgradila fiksnu binu u Domu vojske, poznatijem kao “Stari dom”, a koja predstavlja novu letnju scenu Doma kulture Pirot.

Nakon izgradnje bine javila se potreba i za njenim opremanjem savremenim audiovizuelnim rešenjima.  

 

AVL Projekt je novu scenu opremio visokokvalitetnim sistemima ozvučenja i scenske rasvete, kao i laserskim projektorom i prenosnim projekcionim platnom.

 

Ozvučenje se sastoji od RCF HDL26 line array aktivnih zvučnih kutija koncipiranih u dve zvučničke skupine - RCF TTS18-A II aktivnih subwoofer-a opremljenih 18" drajverima, kao i RCF TTS36-AS aktivnih subwoofer-a sa duplim 18" drajverima.

Za bezbedno kačenje zvučnika na konstrukciju koriste se RCF FL-B HDL6/26 flybar-ovi, dok je za podešavanje audio sistema isporučen RCF RDNet Control2 USB interfejs za kontrolu ozvučenja putem računara.

 

Scenska rasveta sastoji se od Chauvet EVE-P100 WW LED reflektora snage 100 W koji se koriste za prednje svetlo, kao i Chauvet SlimparPROQ 12x6W RGBA LED parki namenjenih za zadnje svetlo. Kontrola rasvete odvija se pomoću USB/DMX interfejsa i odgovarajućeg softvera za PC.

 

Christie DWU850-GS laserski DLP projektor odlikuje WUXGA rezolucija (1920x1200px), 0.75-0.95 optika i osvetljaj od 8.400 lumena. Poseduje mogućnost rada 24/7, dok je sam radni vek uređaja 20.000 sati. Uz njega je obezbeđeno i odgovarajuće prenosno platno za projekcije (5x3,12m) sa aluminijumskim ramom.

Video signal se sa računara do Infobit E100K-T 4K HDBaseT predajnika prenosi HDMI kabelom, a zatim Cat6 mrežnim kabelom do projektora, što olakšava rad pri postavljanju opreme na većim rastojanjima između samog projektora i računara.

 

Nakon instalacije naš stručni tim obučio je tehnička lica naručioca projekta za pravilno rukovanje opremom.