Video konferencijski sistem za CC-3 Mining Construction

Naša stručnost i iskustvo u instaliranju video konferencijskih sistema nedavno su prepoznati i od strane kompanije CC-3 Mining Costruction koja se bavi proizvodnjom rudarskih okana, a trenutno je angažovana na radovima u rudarskom basenu Bor.

  • Klijent: CC-3 Mining Construction
  • Datum projekta: 2022

Nakon postavljanja tehničke infrastrukture poslovnog prostora ove kompanije, javila se potreba i za adekvatnim opremanjem nove konferencijske sale sa 20 sedećih mesta.

Trebalo je osmisliti i instalirati tehničko rešenje putem kog bi se obavljali video konferencijski pozivi sa sedištem kompanije u Kini, a koje bi obezbedilo jasan ton i čistu sliku za laku i razumljivu međusobnu komunikaciju. Osim toga, ono bi se koristilo i u interne svrhe, za poslovne sastanke i prezentacije među zaposlenima.

 

Uzimajući u obzir površinu prostorije i prisutnost velike količine dnevnog svetla izbor je pao na Sony BRAVIA FW-75BZ40H/1 75" profesionalni monitor izvanredne slike 4K rezolucije i osvetljaja od 850 cd/m² (peak). Uređaj poseduje integrisani Android OS koji omogućava veliku fleksibilnost u radu korisnika. 24/7 režim rada svrstava ga u sam vrh Sony profesionalnih monitora, a veliki broj ulaza i izlaza omogućava njegovu primenu u različitim sistemima.

Shodno želji klijenta da sistem bude mobilan isporučen je i podni nosač za monitor od 55” do 105” sa točkovima i policom za smeštanje perifernih uređaja. Time je omogućen lak prenos celog sistema koji je uz postojanje samo jedne utičnice u potpunosti spreman za rad.

 

Zbog potrebe za korišćenjem raznih softverskih alata, kao dodatna opcija za proširenje upotrebne vrednosti sistema isporučen i Infobit iMeeting A5 računar sa Windows 10 Pro OS.

Sistem čini i digitalna širokougaona Infobit iCam VB40 ePTZ kamera sa 4K Ultra HD senzorom, kao i omnidirekcioni bežični mikrofoni sa noise-cancellation funkcijom. Oni omogućavaju ujednačen i čist zvuk za sve učesnike sastanaka, čak i u uslovima velike ambijentalne buke. Baterija mikrofona traje do 8 sat, a u standby modu čak i do 6 meseci. Zahvaljujući postoljima sa kojima se isporučuju, obezbeđeno je njihovo brzo i jednostavno punjenje.

Kako bi se zvuk tokom sastanka ili prezentacije čuo jednako glasno i razgovetno u svim delovima sale, instaliran je JBL soundbar sa bežičnim subwoofer-om i odvojivim satelitima za pravi surround doživljaj.

 

Zahvaljujući opisanom video konferencijskom sistemu zaposleni u ovoj kompaniji osigurali su jasnu i kvalitetnu komunikaciju sa kolegama u Kini, a uz to dobili i alat za laku i brzu razmenu ideja što će im olakšati interne sastanke.