DiGiCo SD11 sistem za PGSound iz Crne Gore

PGSound iz Podgorice prevashodno se bavi iznajmljivanjem profesionalne audio, video i rasvetne opreme, kao i bina i konstrukcija. Prodaja i instalacija opreme, puštanje sistema u rad, kao i obuka korisnika takođe su u domenu rada ove kompanije.

  • Klijent: PGSound, Crna Gora
  • Datum projekta: 2023

Manifestacije poput Kotor Arta, Velikog Ljetnjeg Karnevala u Kotoru i Budvi, Bokeljske noći, koncerti poznatih pevača i bendova, spektakularni dočeci sportista nakon osvojenih medalja, korporativne proslave, svečana otvaranja objekata - samo su neki od događaja koji krase zanimljivi portfolio ove crnogorske firme.

 

Kako bi se pomenuti događaji sproveli u delo na najvišem nivou potrebna je savremena oprema koja će obezbediti kvalitet i pouzdanost. Upravo je zbog toga DiGiCo konzola SD serije postala najnoviji alat PGSound-a za dobijanje fenomenalnog zvuka.

 

Pre odluke o kupovini njegovi audio inženjeri već su bili upoznati sa DiGiCo obradom zvuka, te su znali da upotpunjavanje audio arsenala SD11 konzolom predstavlja pun pogodak za dalji rad.

 

DiGiCo SD11 mikser predstavlja jedan od najtraženijih kompaktnih prenosivih miksera koji odlikuje Stealth Digital Processing i Super FPGA tehnologija.

Opremljena je 15-inčnim TFT LCD touch screen-om i 12 pokretnih fadera osetljivih na dodir. Odlikuje se velikim brojem kanala, odnosno 48 ulaznih kanala na 48kHz ili 96kHz, dok master sekcija objedinjuje 12 izmenjivih 32-band grafičkih ekvilajzera, 6 stereo efekata i 8 kontrolnih grupa (VCAs). Uz snapshots omogućeno je prebacivanje između potpuno završenih i unapred pripremljenih konfiguracija u bilo kom live okruženju, bez obzira da li se radi o probi, podešavanju sistema ili samom događaju.

 

Uz konzolu je isporučen i DiGiCo D2 Rack stagebox sa 48 mikrofonskih/linijskih ulaza i 16 linijskih izlaza koji radi na visokom sample rate-u. Uređaj je opremljen sa dva MADI porta, koji su dostupni kao BNC ili DiGiCo CAT5E konekcije koje su standardno dostupne na SD konzolama.

 

DiGiCo SD11 sistem opravdao je sva očekivanja PGSound-a lakom i preciznom obradom zvuka, te je samim tim postao neizostavan deo njegove ekipe koja će svojim umećem i kvalitetom nastaviti da stvara novo nezaboravne entertainment momente.