Ozvučenje i rasveta za No Limit Gym

Teretana No Limit Gym otvorena je polovinom godine u Novom Sadu, a svojim članovima pruža najbolje moguće uslove za vežbanje, počev od prostranih sala sa najsavremenijom opremom, preko vrhunskog sistema klimatizacije do iskusnih i strpljivih trenera. Osim vežbanja na spravama ona nudi i personalne i grupne treninge, kao i posebne programe za decu, što je čini jedinstvenim mestom za rekreaciju cele porodice.

  • Klijent: No Limit Gym
  • Datum projekta: 2023

Kako bi se boravak u teretani i treninzi vežbačima učinili što prijatnijim i zanimljivijim, menadžment No Limit Gym-a obratio nam se sa željom da celokupni prostor od 1.500 m² podeljen u tri celine adekvatno ozvučimo i upotpunimo ga efektnom rasvetom.

Naš zadatak bio je da osmislimo i instaliramo takve sisteme ozvučenja i rasvete koji bi svakom članu pružili potpuni ugođaj tokom vežbanja gde god da se on nalazi.

 

U centralnom prostoru za vežbanje sa spravama u nekoliko grupa instalirane su RCF MR 50 zvučne kutije koje napajaju RCF IPS 700 dvokanalni pojačavači, čime je omogućeno posebno podešavanje intenziteta zvuka za svaku grupu. Zvučnici pružaju ravnomerno pokrivanje prostora zvukom, tako da u svakom njegovom delu članovi mogu da uživaju u čistom i moćnom zvuku.

 

Pored velike sale za vežbanje na spravama, u posebnom prostoru organizuju se i grupni treninzi koji će biti „vođeni“ uz pomoć RCF EVOX JMIX8 i RCF EVOX J8 aktivnih zvučnih kutija i Audix AP41 BP bežičnim mikrofonskim sistemima sa Audix HT2 naglavnim mikrofonom za trenere.

Za još bolji efekat grupnih treninga i dodatnu motivaciju vežbača instalirani su i Chauvet Intimidator 260 spot reflektori i Chauvet SlimparT12BT LED parke za binu. Sistem rasvete povezan je na KNX kontrolu na objektu, tako da korisnici pomoću Chauvet Xpress-Rack 1024 interfejsa pozivaju unapred isprogramirane scene shodno treningu koji se odvija.

 

U prostoriji namenjenoj za vežbanje najmlađih članova obezbeđena je reprodukcija audio sadržaja sa pametnih telefona i tableta uz pomoć HarmanKardon Citation AMP i RCF MR 50 zvučnika uz vođenje računa o ograničenju intenziteta zvuka zbog osetljivosti čula sluha mališana.

U svlačionicama, kao i na prijemnom odeljenju odlično su se uklopili plafonski 8” RCF PL8X dvosistemski zvučnici koje napaja 100-voltni RCF AM 1125 pojačavač.

 

Sve komponente nalaze se u rek ormanu zajedno sa RCF PR 4093 mikserom koji distribuira audio signal od računara kao izvora zvuka do svih pojačavača i time ga deli u tri celine, kao što je podeljen i sam objekat.

 

RCF ozvučenje i Chauvet rasveta pokazali su se kao dobitna kombinacija za upotpunjenje odlične atmosfere koja vlada u teretani i njene kompletne usluge, te doprineli da No Limit Gym postane jedno od omiljenih mesta za vežbanje mnogih Novosađana.

 

Foto: No Limit Gym