Audio-video konferencijski i prezentacioni sistem za Nelt

Nelt je osnovan 1992. godine kao trgovinska firma. Danas predstavlja jednu od vodećih kompanija u pružanju logističkih usluga i distribucije robe široke potrošnje, farmaceutskih proizvoda, kao i trade marketinga na tržištu Jugoistočne Evrope i Podsaharske Afrike.

  • Klijent: Nelt
  • Datum projekta: 2023

Neltov moderno opremljen distributivni centar otvoren je u Dobanovcima 2006. godine gde se i danas nalazi sedište firme, a koji smo nedavno imali prilike da opremimo efikasnim video prezentacionim i konferencijskim sistemom sa jednostavnim upravljanjem.

Naš projektno-inženjerski tim je uz partnera na projektu, kompaniju Communify DOOimplementirao rešenje koje se u potpunosti prilagođava željama i potrebama klijenta.

 

Centralni deo prezentacionog sistema predstavlja Infobit IMATRIX H88A matrica sa 8 HDMI ulaza i izlaza preko koje se sa računara i kamere distribuiraju video signali na Sony FW-85BZ40H/1 prezentacione monitore 4K rezolucije. Ovi monitori odlikuju se velikim osvetljajem što čini sadržaj jasno vidljivim čak i pri većem ambijentalnom svetlu. Postavljeni su na mobilne nosače sa točkovima, te se lako mogu premestiti u bilo koji deo sale po potrebi. Isporučena Infobit iCam P20 PTZ kamera sa funkcijom automatskog praćenja govornika poseduje 12x optički zum i podržava 4K60 rezoluciju prikaza.

Bežični kolaboracioni sistem predstavlja Infobit iShare+ koji omogućava istovremeni prikaz više korisnika na prezentacionim monitorima preko besplatne aplikacije za mobilne uređaje ili USB dongli koje jednim klikom prezentuju sadržaj sa računara.

 

Postojeći stolovi u prezentacionoj sali se mogu rastaviti i konfigurisati po želji, a obuhvataju 5 priključnih mesta sa HDMI, USB i RJ45 priključcima, USB punjačem i šuko utičnicama. U sklopu sistema video prezentacije integrisan je i zidni kontrolni sistem sa tasterima koji preko IP i RS232 komandi omogućavaju jednostavan izbor prikaza sadržaja sa priključnih mesta u stolovima.

Kompletna distribucija audio video signala obavlja se preko mrežnih kablova S/FTP Cat6a HDMI HDBaseT i Infobit E70C i iTrans USB2-TR50 USB ekstendera.

Sistem je otporan na sve vrste elektromagnetnih zračenja u prostoru koji su zbog mobilnih uređaja uvek prisutni tokom sastanaka, tako da garantuju stabilnu i kvalitetnu vezu u svakom momentu.

 

Za potrebe video konferencija sa većim brojem učesnika instaliran je Televic D-Cerno audio konferencijski sistem sa šest desktop jedinica (5 delegatskih jedinica + jedna jedinica za predsedavajućeg) i centralnom jedinicom Televic D-Cerno CU koja je integrisana u sistem video konferencije. Sistem čine i Audix AP61 OM5 bežični mikrofonski sistemi sa ručnim predajnikom i AP61 BP bodypack sa bubicom. Kompletan audio procesing sa svim algoritmima za eliminaciju smetnji u nivou zvuka i eha obavlja se preko DSP digitalnog Symetrix Solus NX 16x8 audio procesora sa kojeg se signal vodi do RCF pojačavača i trosistemskih RCF L 2406T column zvučnih kutija. Zahvaljujući njihovoj uglovanosti od 150x30° konferencijska sala se odlikuje odličnom čujnošću i razumljivošću govora.

 

Sve mikrofonske, zvučničke, video i komandne instalacije izvedene su korišćenjem Sommer Cable halogen free kablova uz maksimalnu zaštitu od mogućih RF smetnji.

 

Nakon završene instalacije naš tim obučio je tehnička lica naručioca projekta za upravljanje audio-video konferencijskim i prezentacionim sistemom.